JAJCE

Izabran novi direktor Agencije: Ante Brtan preuzeo dužnost od Mijata Sarafa

Brtan: Novi direktor Agencije

E. CRNKIĆ

8.9.2018

Na nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca izvršena je primopredaja dužnosti direktorskih funkcija između Mijata Sarafa i novoizabranog Ante Brtana. Saraf je za direktora izabran u januaru ove godine i na toj poziciji je proveo osam mjeseci. 

 Novi izazovi

Prije stupanja na ovu dužnost Brtan je proveo više od 20 godina radeći u institucijama Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, a njegov posljednji radni angažman bio je u diplomatiji od 2014. do 2018. i to na dužnosti prvog sekretara Ambasade BiH u Zagrebu.

- Svi uposlenici Agencije zahvaljuju dosadašnjem direktoru Sarafu na izvrsnoj saradnji i žele mu puno uspjeha u novim radnim izazovima. Također, novom izražavamo toplu dobrodošlicu i želimo mu puno uspjeha u radu i ostvarivanju zadanih ciljeva na polju očuvanja i promocije kulturno-povijesne i prirodne baštine te u razvoju turističkih potencijala grada Jajca - navode radnici iz Agencije.

Agencija je osnovana 2007. godine odlukom Općinskog vijeća Jajce s ciljem očuvanja prirodne i kulturne baštine i razvoja turizma u kraljevskom gradu Jajcu.

Radnici Agencije su turističke potencijale Jajca prezentirali na sajmovima u Mostaru, Sarajevu, Beogradu, Ljubljani, Istanbulu, Dubaiju i te prezentacije su urodile plodom - povećan je broj turista u Jajcu.

Pet sajmova

Pod pokroviteljstvom Općine Jajce ova turistička institucija je do sada organizirala pet sajmova turizma i eko-proizvoda u Jajcu, Međunarodne skokove s vodopada Plive, brojne izložbe te jedinstvenu manifestaciju „Dani srednjovjekovlja“.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.