PROJEKTI

U toku rekonstrukcija ceste Kreševo - Kiseljak

Saobraćajnica će biti proširena na 6,60 metara, a sve značajnije krivine bit će u dobroj mjeri ispravljene

Vrijednost radova iznosi 2.244.060 KM. Općina Kreševo

Z.K.

12.9.2018

Rekonstrukcija dijela ceste KreševoKiseljak počela je nedavno. Ugovor o rekonstrukciji potpisan je krajem avgusta, a u prvoj fazi bit će rekonstruirana dva kilometra ceste, od Stanića krivine do Tomića.

Saobraćajnica će biti proširena na 6,60 metara, a sve značajnije krivine bit će u dobroj mjeri ispravljene, što će značiti da će cesta zadovoljavati karakteristike magistralne ceste. Tokom radova saobraćaj će se sporije odvijati, a bit će i potpunih obustava pa se građani mole za strpljenje.

Rok za završetak radova je četiri mjeseca, ali će, s obzirom na očekivane vremenske uvjete, teško moći biti ispoštovan pa se stavljanje rekonstruirane dionice u promet ne može očekivati prije proljeća 2019. godine. Radove izvodi poduzeće „Grakop“ iz Kiseljaka, a vrijednost radova iznosi 2.244.060 KM.

Također, osigurana su i sredstva za drugu fazu projekta za šta će konkurs biti raspisan ovih dana. U drugoj fazi bit će rekonstruiran i 1,5 kilometar ceste između Kreševa i Tomića te dionica između Stanića krivine i ulaza u Kiseljak, a radovi se već izvode na jednoj od dionica u naselju Resnik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.