JAJCE Povodom 23. godišnjice oslobođenja kraljevskog grada

Domaćin Zlatan Dželilović ukupni pobjednik autorelija

U prvoj klasi najbolji bio Hrvoje Čizme, u drugoj Ivica Malić, a u trećoj Dragan Lovrenović

E. CRNKIĆ
13.09.2018 20:14

S takmičenja u Jajcu: Učestvovali vozači iz BiH i Hrvatske

Povodom 23. godišnjice oslobođenja kraljevskog grada Jajca, na igralištu bivše Osnovne škole „Berta Kučera“ održan je autoreli „Jajce 2018“.

Vrijedne nagrade

Ovo tradicionalno takmičenje organizirali su članovi Autokluba „Jajce“ u skladu s Pravilnikom o organizaciji i provođenju automobilističkih natjecanja Sportskog auto-moto saveza Bosne i Hercegovine (SAMSBiH) i međunarodnim sportskim pravilnikom.

Prisutni ljubitelji brzine uživali su u sjajnim i atraktivnim vožnjama takmičara u četiri kategorije, a organizatori su osigurali vrijedne nagrade za najbolje pojedince, klubove, sponzore timova.

U prvoj klasi ovog autorelija pobijedio je Hrvoje Čizmek iz Autokluba „Dugo Selo“ iz Hrvatske, u drugoj klasi najuspješniji je bio Ivica Malić iz SAK „Komotin“ iz Jajca, dok je u trećoj pobjedu odnio Dragan Lovrenović iz AK „Mladost“ Novi Travnik.

U četvrtoj klasi najuspješniji je bio Zlatan Dželilović, član AMM „EMM“ iz Jajca, a odnio je laskavu titulu i generalnog pobjednika.

Omasoviti sport

Ovaj događaj za cilj, osim takmičenja u spretnosti, ima i da omasovi ovaj sport, ali i da podstakne mlade vozače da svoju energiju ispolje na poligonu, a ne na gradskim saobraćajnicama.

Reli je bodovan za Prvenstvo BiH za 2018. godinu u automobilističkom sportu.

Tagovi

Jajce Autoreli
NA VRH