JAJCE

Domaćin Zlatan Dželilović ukupni pobjednik autorelija

U prvoj klasi najbolji bio Hrvoje Čizme, u drugoj Ivica Malić, a u trećoj Dragan Lovrenović

S takmičenja u Jajcu: Učestvovali vozači iz BiH i Hrvatske

E. CRNKIĆ

13.9.2018

Povodom 23. godišnjice oslobođenja kraljevskog grada Jajca, na igralištu bivše Osnovne škole „Berta Kučera“ održan je autoreli „Jajce 2018“.

Vrijedne nagrade

Ovo tradicionalno takmičenje organizirali su članovi Autokluba „Jajce“ u skladu s Pravilnikom o organizaciji i provođenju automobilističkih natjecanja Sportskog auto-moto saveza Bosne i Hercegovine (SAMSBiH) i međunarodnim sportskim pravilnikom.

Prisutni ljubitelji brzine uživali su u sjajnim i atraktivnim vožnjama takmičara u četiri kategorije, a organizatori su osigurali vrijedne nagrade za najbolje pojedince, klubove, sponzore timova.

U prvoj klasi ovog autorelija pobijedio je Hrvoje Čizmek iz Autokluba „Dugo Selo“ iz Hrvatske, u drugoj klasi najuspješniji je bio Ivica Malić iz SAK „Komotin“ iz Jajca, dok je u trećoj pobjedu odnio Dragan Lovrenović iz AK „Mladost“ Novi Travnik.

U četvrtoj klasi najuspješniji je bio Zlatan Dželilović, član AMM „EMM“ iz Jajca, a odnio je laskavu titulu i generalnog pobjednika.

Omasoviti sport

Ovaj događaj za cilj, osim takmičenja u spretnosti, ima i da omasovi ovaj sport, ali i da podstakne mlade vozače da svoju energiju ispolje na poligonu, a ne na gradskim saobraćajnicama.

Reli je bodovan za Prvenstvo BiH za 2018. godinu u automobilističkom sportu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.