JAJCE

Banjalučani osvojili turnir 'Trofej vodopada'

Zajednička fotografija učesnika ispred vodopada u Jajcu

E. CRNKIĆ

19.9.2018

“Trofej vodopada”, prvi rukometni turnir u organizaciji Rukometnog kluba Jajce, uspješno je okončan finalnom utakmicom između Mladosti iz Banje Luke i Jajca.

 Slavili pobjedu

Gosti iz Banje Luke su sigurnom igrom tokom cijele utakmice dali do znanja da su najspremnija ekipa turnira te su zasluženo slavili pobjedu i osvojili turnir.

U utakmici za treće mjesto u regularnom vremenu meč između Krajine iz Cazina i Sloge II iz Gornjeg Vakufa završen je sa 35:35 da bi, nakon izvođenja sedmeraca, uspješnija bila ekipa iz Cazina.

Na kraju turnira, dodijeljeni su pehari za plasman i zahvalnice za učesnike, kao i simbolične nagrade za najboljeg igrača i golmana turnira.

Najbolji igrač i, ujedno, najbolji strijelac turnira je Alen Durić, član RK Krajina Cazin, a titulu najboljeg golmana turnira zasluženo je ponio Osman Omerinović, igrač domaćina turnira MRK Jajce.

Sloga II iz Gornjeg Vakufa proglašena je za fer-plej ekipu turnira.

 Zasluženo mjesto

Cilj ovog turnira, koji je odigran u Gradskoj dvorani “Jajce”, je da unaprijedi odnose između klubova u našoj zemlji, da podstakne mlade da se bave sportom te da afirmira rukometni sport i postavi ga na ono mjesto koje zaslužuje.


Duga tradicija 

Rukometni klub Jajce osnovan je 1954. godine i jedan je od najstarijih sportskih kolektiva u ovom gradu. Iz godine u godinu bilježe odlične rezultate u Prvoj ligi BiH, ali zbog loše finansijske situacije nisu u mogućnosti da naprave veći iskorak. Klub je iznjedrio dosta dobrih igrača i trenera koji su predstavljali Jajce, druge klubove i razne reprezentacije. Među njima su i reprezentativac BiH Marko Panić, Alen Kulenović, Marko Karaula te brojni drugih iz plejade starijih igrača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.