KISELJAK

U smjeni bivšeg direktora Doma zdravlja asistirala i policija

Upravni odbor donio odluku o razrješenju dužnosti dr. Frankovića, jer mu je istjecao mandat za mjesto vršioca dužnosti direktora, kaže predjednik UO-a Nijaz Bunjo

Dom zdravlja Kiseljak: Nemile scene tokom razrješenja dužnosti. K. Topalović

Piše: K. TOPALOVIĆ

22.9.2018

Da bi dosadašnji direktor Doma zdravlja Kiseljak, dr. Marko Franković napustio svoju poziciju, morala je asistirati i policija.

Dva konkursa

Od početka godine, raspisana su dva konkursa za mjesto direktora ove ustanove. Oba su poništena odlukama Upravnog odbora Doma zdravlja Kiseljak, koji je zaključio da su konkursi raspisani mimo Statuta ove ustanove te da kriteriji idu u korist dugogodišnjeg direktora dr. Marka Frankovića.

- Upravni odbor donio je odluku o razrješenju dužnosti dr. Frankovića, jer mu je istjecao mandat za mjesto vršioca dužnosti direktora. Mi smo mu najavili razrješenje za 17. septembar. Doktor Franković odbio je razrješenje te sam poslao službenu zabilješku Policijskoj stanici Kiseljak - rekao je Nijaz Bunjo, predsjednik Upravnog odbora Doma zdravlja Kiseljak.

Iz Policijske uprave Kiseljak zabilješku su proslijedili Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona, koje je naložilo policiji da asistira u razrješenju dr. Frankovića.

- U srijedu smo otišli do Doma zdravlja, a Franković je odbio da mirno napusti ured. Nakon toga je uz pomoć policije priveden u PS Kiseljak da da izjavu. Prilikom popisa stvari u njegovoj kancelariji shvatili smo da nedostaju knjiga protokola te ključevi službenog vozila - rekao je Bunjo za “Dnevni avaz”.

Vratio pečat

Dodaje da je dan poslije jedan od sinova dr. Frankovića, koji je zaposlen u Domu zdravlja, donio knjigu protokola i pečat, a vraćeno je i službeno vozilo, koje je koristio dr. Franković.

Postavljen dr. Baban

Novi vršilac dužnosti direktora je dr. Nino Baban, dugogodišnji uposlenik Doma zdravlja Kiseljak. On će na toj poziciji biti do raspisivanja konkursa za novog direktora Doma zdravlja u Kiseljaku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.