IZBORI 2018.

Vrijeme je za novu politiku, vrijeme je za spas BiH

Savez za bolju budućnost je spreman da bude kičma nove, progresivne vlasti i zato od birača, naših članova i simpatizera očekujem da nam 7. oktobra ukažu povjerenje

Az. M.

Az. M.

23.9.2018

Općinski odbor Saveza za bolju budućnost (OO SBB) Bugojno predstavio je svoje kandidate za sva tri nivoa vlasti za koje će se glasati na općim izborima 7. oktobra.  

- Ne želim ništa obećavati, želim biti kurir i glas građana Bosne i Hercegovine. Ukoliko to ne ostvarim, bit ću jedan od rijetkih koji će podnijeti ostavku u Parlamentu, jer ne želim samo isprazno sjediti i ništa ne raditi. Mislim da će građani, birači, znati prepoznati one koji žele raditi u interesu lokalne zajednice i države BiH – rekao je Kemal Duraković, kandidat SBB-a Bugojno za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, inače predsjednik Udruženja „Švicarac“ u našoj zemlji. 

U ime kandidata za Skupštinu SBK obratila se Nefija Malkić, a ispred liste kandidata za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH govorio je Adnan Hozić. 

Pozvali su na obavezan izlazak na izbore, posebno mladih, koji trebaju uzeti sudbinu u svoje ruke. Apstinencija od izbora je najlošije i najopasnije rješenje za budućnost BiH, poručili su.

Ocijenivši dosadašnji tok kampanje veoma uspješnim, predsjednik OO SBB-a Bugojno i kandidat za Skupštinu SBK Đemal Bilanović je naglasio kako nekima smeta kada SBB kaže da se neisplaćuju stipendije studentima, poticaji poljoprivrednicima, naknade porodiljama, kada se napomene da je budžet u minusu tri i više miliona...  

- Smeta im kada se dešavaju pozitivne stvari u preduzeću „Binas“, zahvaljujući, u prvom redu, ministru iz SBB-a, smetaju svi koji rade pozitivne stvari za dobrobit radnika i građana... Smeta im kada kažemo da se stavljamo na raspolaganje, da imamo stručnosti, znanja, kadrove da krenemo naprijed - naglasio je Bilanović i na kraju poručio: 

''Na njihovu žalost, narod postaje sve svjesniji da je prevaren, da oni koji im govore da ih slijede više od 20 godina i da će im biti bolje, to rade samo za sebe i enormno se bogate, a da oni postaju sve siromašniji, šaljući svoju djecu i unuke u svijet, daleko od kućnog praga. To treba zaustaviti i kazniti na izborima. Vrijeme je za novu politiku, vrijeme je za spas BiH. SBB je spreman da bude kičma nove, progresivne vlasti i zato od birača, naših članova i simpatizera očekujem da nam 7. oktobra ukažu povjerenje.''


Az. M.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.