IZBORI 2018. OO SBB-a Bugojno predstavio kandidate za opće izbore

Vrijeme je za novu politiku, vrijeme je za spas BiH

Savez za bolju budućnost je spreman da bude kičma nove, progresivne vlasti i zato od birača, naših članova i simpatizera očekujem da nam 7. oktobra ukažu povjerenje

Az. M.
23.09.2018 16:14

Foto: Az. M.

Općinski odbor Saveza za bolju budućnost (OO SBB) Bugojno predstavio je svoje kandidate za sva tri nivoa vlasti za koje će se glasati na općim izborima 7. oktobra.  

- Ne želim ništa obećavati, želim biti kurir i glas građana Bosne i Hercegovine. Ukoliko to ne ostvarim, bit ću jedan od rijetkih koji će podnijeti ostavku u Parlamentu, jer ne želim samo isprazno sjediti i ništa ne raditi. Mislim da će građani, birači, znati prepoznati one koji žele raditi u interesu lokalne zajednice i države BiH – rekao je Kemal Duraković, kandidat SBB-a Bugojno za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, inače predsjednik Udruženja „Švicarac“ u našoj zemlji. 

U ime kandidata za Skupštinu SBK obratila se Nefija Malkić, a ispred liste kandidata za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH govorio je Adnan Hozić. 

Pozvali su na obavezan izlazak na izbore, posebno mladih, koji trebaju uzeti sudbinu u svoje ruke. Apstinencija od izbora je najlošije i najopasnije rješenje za budućnost BiH, poručili su.

Ocijenivši dosadašnji tok kampanje veoma uspješnim, predsjednik OO SBB-a Bugojno i kandidat za Skupštinu SBK Đemal Bilanović je naglasio kako nekima smeta kada SBB kaže da se neisplaćuju stipendije studentima, poticaji poljoprivrednicima, naknade porodiljama, kada se napomene da je budžet u minusu tri i više miliona...  

- Smeta im kada se dešavaju pozitivne stvari u preduzeću „Binas“, zahvaljujući, u prvom redu, ministru iz SBB-a, smetaju svi koji rade pozitivne stvari za dobrobit radnika i građana... Smeta im kada kažemo da se stavljamo na raspolaganje, da imamo stručnosti, znanja, kadrove da krenemo naprijed - naglasio je Bilanović i na kraju poručio: 

''Na njihovu žalost, narod postaje sve svjesniji da je prevaren, da oni koji im govore da ih slijede više od 20 godina i da će im biti bolje, to rade samo za sebe i enormno se bogate, a da oni postaju sve siromašniji, šaljući svoju djecu i unuke u svijet, daleko od kućnog praga. To treba zaustaviti i kazniti na izborima. Vrijeme je za novu politiku, vrijeme je za spas BiH. SBB je spreman da bude kičma nove, progresivne vlasti i zato od birača, naših članova i simpatizera očekujem da nam 7. oktobra ukažu povjerenje.''

  • Foto: Az. M.
NA VRH