IZBORI 2018.

Kiseljak: Upute "Kako glasati za HDZ" i 50 KM za glas za SDA

U MUP-u SBK potvrđeno da je prijavljena kupovina glasova

K. Topalović

K.T.

7.10.2018

U Kiseljaku je do sada glasalo 36,50 posto od ukupnog broja glasača. Iz Općinske izborne komisije rečeno nam je da nema većih problema.

- Policija je intervenirala ispred osnovne škole na Gromiljaku, jer se na parkingu našao veliki broj automobila, što je dovelo do gužve. Da bi se olakšalo odvijanje izbornog procesa, pozvali smo pripadnike policije da bi nam pomogli te naredili zabranu parkiranja i zadržavanja u krugu od 50 metara od škole - rekao nam je Vlado Slišković, predsjednik Općinske izborne komisije, te dodao da se prijavljuju sitnije nepravilnosti koje su, kako je naveo, uobičajene.

U mjestu Brestovsko jedan glasač je prijavio i priložio pronađenu brošuru u kojoj je bilo objašnjeno „kako glasati za HDZ“.

Našoj redakciji se javio i jedan građanin koji je prijavio nuđenje mita za glasanje. Nije htio javno govoriti o ovome, ali je napomenuo da je slučaj prijavio u PS Kiseljak. Kako kaže, jedna osoba mu je nudila 50 KM da bi glasao za kandidata na listi iz SDA.

U MUP-u SBK potvrđeno nam je da je PS Kiseljak zaprimila prijavu da je u toku dana jedna osoba nudila novac za glasanje za određenog kandidata na izbornim listama te da službenici policije istražuju ovu prijavu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.