PROGRAMI

Kraljevski grad godišnje posjeti do 20.000 učenika

Do sada su predstavnici Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca posjetili skoro 100 osnovnih i srednjih škola

U kraljevskom gradu đaci mogu obići čak 30 nacionalnih spomenika

Piše: E.CRNKIĆ

11.10.2018

Već četvrtu godinu zaredom predstavnici Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca posjećuju škole širom BiH radi predstavljanja turističkih potencijala kraljevskog grada.

 Prosvjetni radnici

Jajce svake godine posjeti između 15 i 20 hiljada učenika u sklopu ekskurzija.

Do sada su predstavnici Agencije posjetili skoro 100 osnovnih i srednjih škola u našoj zemlji. Cilj ove aktivnosti je da se prosvjetnim radnicima predstavi Jajce kao idealno mjesto za posjetu učenika srednjih i osnovnih škola.

- Osim toga, radnici Agencije nude tehničku i operativnu podršku prilikom planiranja dolaska i aktivnosti za vrijeme boravka učenika u Jajcu. U sklopu ovih aktivnosti pripremila smo i paket aranžman program „Posjetite Jajce“ koji nudi sve potrebne informacije vezane za dolazak u Jajce, što uveliko olakšava planiranje dolaska u naš grad - navode iz Agencije za kulturno-povijesnu baštinu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.


Učenici osnovnih i srednjih škola česti su gosti grada Jajca

Rezultati ovih aktivnosti su vidljivi na povećanju broja učenika koji svake godine posjete Jajce.

U razgovoru s direktorima i radnicima škola došli su do konstruktivnih prijedloga o eventualnim novostima i aktivnostima koje se mogu unaprijediti za sljedeću turističku sezonu.

Brojni sadržaji

Inače učenici u Jajcu imaju itekako šta vidjeti jer na njegovom području ima čak 30 nacionalnih spomenika, više nego i u jednom drugom gradu u BiH. Također, tu su i prirodne ljepote poput plivskih jezera i jedinog vodopada u svijetu koji se nalazi u centru grada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.