JAJCE

Učenici se takmičili u poznavanju lika i djela pjesnika Nikole Šopa

Prvo mjesto zauzeli Šejla Zajimović, Vedran Serdar, Amir Kahriman i Pavel Ljubičić

E. CRNKIĆ

18.10.2018

Kao dio 17. „Šopovih dana na Plivi“ treći put je organizirana „Šopijada“, takmičenje srednjoškolaca u poznavanju lika i djela čuvenog bh. književnika Nikole Šopa.

Nagradno putovanje

Šejla Zajimović, Vedran Serdar, Amir Kahriman te Pavel Ljubičić je grupa učenika koja je pokazala zavidno znanje te zauzeli prvo mjesto na ovogodišnjem takmičenju.

Za osvojena prva tri mjesta učenici su dobili knjige i zahvalnice kao i nagradno putovanje u Zagreb. Ispred Hrvatskog kulturnog društva „Napredak” učenicima je čestitao i nagrade uručio Radoslav Tokić.

Takmičenje je održano u Srednjoj strukovnoj školi „Jajce“, a voditeljice ovogodišnje “Šopijade” bile su profesorice Amela Kavazbašić, Marina Jurinović i Josipa Bogić.

U pauzi učenici su se počastili kiflicama koje su napravili učenici drugog razreda kuhara predvođeni profesoricom Dijanom Veltruski.

Ove godine Jajčani su mogli uživati u raznovrsnim kulturnim sadržajima, a bogat program je upotpunila pjesnička večer i druženje. Izvedena je predstava „Izborna smutnja“ te su održani  takmičenje u čitanju i likovna kolonija.

Najava performansa  

Zatvaranje 17. “Šopovih dana na Plivi” bit će upriličeno u subotu, 20. oktobra, nakon izvođenja performansa „Tražim ulicu za svoje“, u Domu kulture u večernjim satima.

U sklopu ove manifestacije koju je organizirao HKD Napredak Jajce, gost je bio savremeni bh. pisac, pozorišni redatelj i dramaturg Darko Cvijetić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.