DIJASPORA Prepoznala sam šansu u našoj zemlji

Višegodišnje iskustvo iz SAD želi predočiti u BiH: Biljana Lovrinović pokrenula posao u Travniku

Nova radna mjesta se otvaraju postepeno

Fena

Foto: Arhiv


Biljana Lovrinović, poduzetnica s višegodišnjim iskustvom u marketingu u Sjedinjenim Američkim Državama, a koja se bavi brend i marketing konsultantskim uslugama, nakon više od dvije decenije u inozemstvu odlučila je pokrenuti posao u rodnom Travniku.

Lovrinović je pokrenula IT firmu "Galop Digital" i već bilježi prve rezultate, saopćeno je iz projekta "Diaspora Invest".

- Prepoznala sam šansu u našoj zemlji i sposobnost mladih ljudi u mom Travniku. Pokrenuli smo 'Galop', kompaniju koja se bavi digitalnim marketingom te izradom web stranica, sa fokusom na američke kompanije kao klijente, a polako se sada okrećemo i evropskom tržištu - dodaje Lovrinović.

Nova radna mjesta se otvaraju postepeno te smatra da je izuzetno važno osigurati visoku kvalitetu i profesionalnost realiziranih usluga, jer time Bosanci i Hercegovci kreiraju imidž odgovornih radnika koji mogu postići rezultate uz pristupačnu ponudu i ponuditi trajna rješenja.

- Svaka osoba u timu odlično govori i piše engleski jezik, razumije poslovnu kulturu, te smo već dobili brojne pozitivne ocjene. Također, lokalna zajednica nam je od velike pomoći. Svi su sretni što bosanskohercegovačka dijasporska zajednica želi uložiti svoj novac i resurse ovdje, te svi žele dati doprinos tom iskoraku - napominje Lovrinović.

Ističe da je kompanija dobila podršku i od USAID projekta "Diaspora Invest", gdje je puno važnije od svake finansijske podrške spremnost za saradnju i ohrabrenju za nove investicije u BiH.

Lovrinović želi da kroz saradnju sa lokalnom zajednicom da svoj doprinos radu sa mladim, educira ih i pozitivnim promjenama ohrabri u zajedničkom oblikovanju pozitivne poslovne atmosfere u BiH.

- Ulažemo u BiH te želimo prenijeti znanje i osigurati nove prilike za izlazak naših kompanija na globalno tržište i konačno ponuditi nadu da je drugačija budućnost moguća. Ne možemo sami, to možemo samo ako svi zajedno prepoznamo šansu u onome što bh. dijaspora može ponuditi - zaključuje ova uspješna žena. 

NA VRH

Podijeli članak na