BIH

Građani Bugojna ''opuhali'' police prodajnih objekata s pitkom vodom

Iz preduzeća preporučili stanovnicima da vodu prokuhavaju

Arhiv

FENA

2.11.2018

Police s prirodnom vodom u prodajnim objektima u Bugojnu gotovo da su prazne nakon što je putem sredstava lokalnog informiranja objavljena vijest iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ da je došlo do zamućenja vode s izvorišta Kruščica, s kojeg se snabdijeva većina stanovništva.

Iz ovog preduzeća sugerirali su građanima da do dobivanja povratne informacije iz HES službe bugojanskog Doma zdravlja o rezultatima analize poslanih uzoraka vodu prije upotrebe obavezno prokuhavaju.

- U razgovoru s dežurnim radnikom koji radi na osiguranju izvorišta Kruščica, saznali smo da se na područje gornjovakufske općine prošlog vikenda izlila ogromna količina kiše, što je izazvalo zamućenje ne samo ovog već i svih ostalih izvorišta u toj općini, zbog čega je i došlo do zamućenja vode - kazao je v. d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Husref Duraković.

Pozvao je stanovnike Bugojna koji vodu dobivaju s izvorišta Kruščica da se za sva eventualna pitanja obrate nadležnoj službi komunalnog preduzeća.

- Građani na svojim računima imaju dežurne brojeve telefona na koje mogu dobiti odgovore na sva pitanja o stanju vodosnabdijevanja u gradu - naglasio je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.