KISELJAK

150 učenika uživalo u projekciji crtanog filma „Bijeli očnjak“

Ova klasična priča ispričana je iz perspektive ponosnog i hrabrog vuka psa koji gledaoce vodi na avanturu života

Učenici oduševljeni crtanim filmom. Z. Karić

Piše: Z.K.

2.11.2018

Projekt ''Operacija kino'' i ove godine se održava u Kiseljaku. Učenici nižih razreda Osnovne škole „Kiseljak 1“, njih 150, uživali su u projekciji crtanog filma „Bijeli očnjak“. 

Ovo nam je potvrdio direktor škole Nermin Merhemić, koji je istakao da je zadovoljan projekcijom, kao i reakcijom učenika.

- Učenici naše škole svake godine posjećuju i učestvuju u svim kulturnim i drugim manifestacijama. Lijepo je da osjete draž prikazivanja filma u kinu - kazao je Merhemić.

„Operacija kino“, projekt ''Obale Art centra'', u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, tokom godine, izvan festivalskih datuma i lokacija, posjeti više od 50 gradova, promovirajući najnovija svjetska i evropska filmska ostvarenja. Tom prilikom publici širom Bosne i Hercegovine donosi dio programa i atmosfere Sarajevo Film Festivala.

Animirani sinhronizirani film „Bijeli očnjak“ oskarovca Aleksandra Espigaresa (Alexandera) temeljen je na kultnom bestseleru Džeka Londona (Jack). Ova klasična priča ispričana je iz perspektive ponosnog i hrabrog vuka psa Bijelog očnjaka, koji gledaoce vodi na avanturu života.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.