USPJESI

Plesači iz Jajca osvojili pet medalja u Sarajevu

Prošle godine u Zagrebu su ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo u Rim, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava nisu mogli učestvovati

Plesači iz Jajca s trenericom Larom Heganović-Zahirović

E.CRNKIĆ

7.11.2018

Plesači iz četiri jajačka kluba, „Ldf Dreamers“, „Ldf Gold Kiss“, „Ldf New Stars“ i „Ldf“, pod vodstvom trenerice Lare Heganović-Zahirović učestvovali su na 5. Sarajevo Dance Festivalu i osvojili pet medalja.

Zapažen rezultat

Osim jajačkih plesača, na ovom festivalu učestvovalo je više od 1.000 takmičara iz 16 sportsko-plesnih klubova, od kojih je 12 iz Bosne i Hercegovine i četiri iz Hrvatske.

Plesači iz Jajca kući su se vratili s četiri zlatne i jednom srebrenom medaljom.

- S rezultatima smo zadovoljni, djeca su kao i uvijek postigla zapažene rezultate. Osvojili smo četiri prva i jedno drugo mjesto, a najbitnije je da su djeca zadovoljna i da im je ovo još jedno novo pozitivno iskustvo - kazala je  trenerica Lara.

Prošle godine u Zagrebu su ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo u Rim, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava nisu mogli učestvovati.

- Jedan veliki žal je ostao što nismo otišli na Svjetsko prvenstvo jer je to san svakog takmičara u bilo kojem sportu. Nadam se da će biti još prilika u kojima će nas nadležne institucije grada finansijski podržati - kazuje Heganović-Zahirović.

Trenutno klub „Ldf Jajce“ okuplja oko 60 članova, a vrši se upis i novih.

- Svi su dobrodošli u naš klub, djevojčice i dječaci od tri godine pa nadalje. Upisi za najmlađe traju tokom cijele sezone, a za takmičarske grupe od sedam godina samo do kraja novembra - ističe ona.

Državni prvaci

Ovi plesni klubovi su jedno od najrespektabilnijih sportskih kolektiva u Jajcu i rijetki su koji se mogu pohvaliti da su više puta bili državni prvaci.

Osvojene medalje s prvenstva u Sarajevu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.