KANTONI

Matošević: Aktivnosti na unapređenju zimske turističke ponude na Vlašiću

Cijene ski-karata trebale bi ostati na prošlogodišnjem nivou

Unapređenje zimske turističke ponude na Vlašiću. Fena

Fena

12.11.2018

Niz aktivnosti planiran je s ciljem unapređenja zimske turističke ponude na Vlašiću, a posjetioci za predstojeću sezonu, među ostalim, mogu očekivati organiziran doček Nove godine na platou Babanovac, izjavio je Feni direktor Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević.

O načinima na koje je moguće što kvalitetnije organizirati zimsku turističku sezonu razgovarano je ovih dana na sastanku predstavnika Turističke zajednice SBK, privatnih preduzeća, ugostiteljskih objekata i skijališta. 

Matošević ističe da je u fokusu bilo službeno otvaranje zimske turističke sezone, od 21. do 23. decembra, uz manifestaciju "Šankanje", koju organizira turistička agencija "SolAzur&Buenavista", a u koju se, uz Turističku zajednicu, uključuje i privatni sektor, te lokalna i kantonalna vlast.

- Za otvaranje sezone Turistička zajednica i hotelska preduzeća s Vlašića osigurat će svim posjetiocima, tradicionalno, porciju graha i kuhano vino. Tu je i bogat zabavni program, doček Djeda Mraza i besplatna podjela paketića za najmlađe te "Igre bez granica" na snijegu - kazao je Matošević. 

Prema njegovim riječima, prvi put će Turistička zajednica SBK, uz finansijsku podršku ugostiteljskih preduzeća, organizirati doček Nove godine na platou Babanovca, a okupljene će zabavljati DJ Exit.

- I ove godine na Vlašiću će biti sezonska ambulanta i turistički informativni centar. Trenutno se s Općinom Travnik i Sportsko-rekreacijskim centrom Vlašić nastoje realizirati i aktivnosti unapređenja funkcioniranja samog zimskog centra, u smislu uspostavljanja učinkovitog prometa vozila unutar samog centra, uspostave zabrane vožnje motornih sanki po skijaškim stazama, postavljanja nove prometne signalizacije te uvođenja reda u prodaju hrane i pića - naglasio je Matošević. 

Prema informacijama iz preduzeća koja upravljaju vertikalnim transportom, kako ističe Matošević, cijene ski-karata trebale bi ostati na prošlogodišnjem nivou, dok posjetioci više neće plaćati cjelodnevnu kartu parkinga, nego će cijena ovisiti o dužini zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.