POLITIKA

Kantonalni odbori HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 u Travniku potpisali sporazum o poslijeizbornoj saradnji

Pokazali političku zrelost i opredjeljenje za zajedničku zaštitu interesa hrvatskog naroda

Zajedničko djelovanje u Skupštini SBK. M. A.

M. A.

12.11.2018

Predsjednici kantonalnih odbora HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 iz Srednjobosanskog kantona Radoje Vidović i Anto Bilić zaključili su danas u Travniku sporazum o poslijeizbornoj saradnji i zajedničkom djelovanju unutar Skupštine Srednjobosanskog kantona za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine. 

- Raduje nas da je došlo do potpisivanja ovoga sporazuma. Ovim smo pokazali političku zrelost i opredjeljenje za zajedničku zaštitu interesa hrvatskog naroda, kako u našem kantonu tako i na području čitave Bosne i Hercegovine. Duboko smo uvjereni da ćemo zajedničkim nastupom doprinijeti ekonomskom napretku, boljoj demografskoj obnovi, očuvanju hrvatskog jezika i kulture, snaženju socijalne pravde i zdravstvene zaštite svih građana našeg kantona - stoji u zajedničkoj izjavi predsjednika KO HDZ-a BIH SBK i KO HDZ 1990 SBK.

Još ranije čule su se glasine da je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ponudio mjesto predsjednika Federacije BiH predsjedniku KO HDZ-a 1990 Anti Biliću ako podrži formiranje vlasti u Srednjobosanskom kantonu. Vječnoj koaliciji u SBK, HDZ BiH i SDA za formiranje vlasti u ovom kantonu nedostajao je jedan glas u Skupštini koji su, nakon ovog sporazuma, po svemu sudeći i osigurali.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.