Borba protiv diskriminacije u školama

VITEZ Održana promocija

Borba protiv diskriminacije u školama Promociji prisustvovali direktori i pedagozi nekoliko osnovnih i srednjih škola s područja Srednjobosanskog kantona te inspektori obrazovanja SBK

Dokument „Smjernice za prepoznavanje diskriminacije u oblasti obrazovanja u Bosni i Hercegovini“ promoviran je u Vitezu, a organizator promocije je međunarodna organizacija OSCE. 

 Dokument je, uz podršku OSCE-a, izradila radna grupa u kojoj su učestvovali predstavnici nadležnih ministarstava obrazovanja iz cijele BiH.

Promociji su prisustvovali direktori i pedagozi nekoliko osnovnih i srednjih škola s područja Srednjobosanskog kantona te inspektori obrazovanja SBK. Promotori smjernice bile su u ime OSCE-a Sarajevo Gordana Ivanović i Alma Smajlović, dok su moderatori iz OSCE-a Travnik bili Sanja Krnjajić i Željo Bošnjak te inspektori Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK Franjo Ljubas i Refija Kulašin.

Tokom promocije rečeno je da je ovaj dokument dragocjeni resurs te korak naprijed u borbi protiv diskriminacije u školama. Dodano je i da sadrži osnovne ocjene, stavove i preporuke i ukazuje na temeljne probleme i prepreke koji uzrokuju diskriminaciju u ostvarivanju prava na obrazovanje te preporučuje kako uspješno prevladati pojave diskriminacije u ovoj oblasti.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH