TRAVNIK

Za sutra zakazana konstituirajuća sjednica

Čekat će se s formiranjem vlasti na višim nivoima

Kvasina i Grabus: Ponovo u rukovodstvu. M. A.

M.A.

22.11.2018

Predsjedavajući Skupštine Srednjobosanskog kantona iz prošlog saziva Josip Kvasina (HDZ BiH) sazvao je za sutra (23. novembar) u 9 sati konstituirajuću sjednicu Skupštine SBK u novom sazivu.  

Dnevnim redom konstituirajuće sjednice predviđeno je uručenje certifikata novoizabranim zastupnicima, osnivanje klubova konstitutivnih naroda, radnih tijela i izbor predsjedavajućeg i dva zamjenika.   

Od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Skupštini SBK SDA će imati deset zastupnika, dok će isti broj mandata, nakon potpisanog sporazuma o postizbornoj saradnji s Kantonalnim odborom HDZ-a 1990, imati i blok stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH.  

Pet mandata ima SDP BiH, po dva DF i SBB, dok će jednog zastupnika u idućem četverogodišnjem sazivu Skupštine SBK imati Nezavisni blok.  

Iako bi višedecenijski partneri u vlasti u SBK, HDZ BiH i SDA mogli formirati i izvršnu vlast, do toga, kako saznajemo, neće doći, nego će se čekati rezultati formiranja vlasti na višim nivoima.  

Nezvanično saznajemo da su u skupštinsko rukovodstvo predloženi Josip Kvasina (HDZ BiH), Muharem Grabus (SDA) i Ljubinka Atanasijević (SDP). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.