KISELJAK

U Duhrima osnovan Centar za obrazovanje djece i mladih

Čeho za godinu uspio opremiti imamsku kuću te osigurao besplatne kurseve informatike i engleskog jezika za djecu

S jednog od besplatnih kurseva za djecu iz naselja Duhri

Z. KARIĆ

28.11.2018

Mještani kiseljačkog mjesta Duhri, koje pripada Medžlisu Islamske zajednice Kiseljak, smatraju da je za njihov razvoj u svakom smislu zaslužan predsjednik Džematskog odbora Duhri Admir Čeho.

Ostvareni kontakti

Čeho je za godinu uspio opremiti imamsku kuću koja je sada centar za edukaciju djece, mladih, ali i starijih mještana. Osim toga, osigurao je besplatne kurseve informatike i engleskog jezika za djecu te osnovao Centar za neformalno obrazovanje djece i mladih.

- Da bi u potpunosti zadovoljili potrebe naše djece i mladih i što kvalitetnijim obrazovanjem, kojim se izgrađuje zdrava, kompletna, savjesna i samostalna ličnost, pokrenuli smo ovaj projekt. Već smo ostvarili kontakte i obavili inicijalne razgovore da u narednom periodu organiziramo i kurseva turskog i arapskog jezika, kao i određena edukativna predavanja. Kurseve mogu pohađati učenici i omladina s cijelog područja Kiseljaka – kazao je Čeho.

On dodaje kako mu je cilj da se djeci povratnicima omogući dodatno usavršavanje i edukacija te da im se popravi položaj u društvu. Kaže sretan je da je, pored svih obaveza i brojnih projekata, ove godine uspio obaviti i hadž.

Pomaže komšije

Osim što pomaže svoje komšije u svakom smislu, Čeho je i predsjednik Vijeća roditelja Osnovne škole „Kiseljak 1“ gdje nastoji s ostalim da poboljša uvjete za odgoj i obrazovanje djece te vodi udruženje „Zelena panorama“. U njegovom radu punu pomoć ima i od Džematskog odbora Duhri, ali i šire.

Uvijek uz mještane

Čeho je bio i predsjednik Islamskog odbora Medžlisa IZ Kiseljak koji je dao nemjerljiv doprinos razvoju Medžlisa. Prema riječima mještana, jedan je od onih, uz Građevinski odbor, koji je učestvovao u izgradnji zgrade Vakufsko-administrativnog centra u Kiseljaku, koji je uvijek na raspolaganju svim građanima.



 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.