TRAVNIK

Održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine SBK

Usvojen prijedlog odluke o osnivanju stalnih i povremenih radnih tijela i o uspostavljanju Kolegija 8. saziva ovog zakonodavnog tijela

SBK: Ove sedmice prva vanredna sjednica. M. Al.

M. Al.

4.12.2018

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Srednjobosanskog kantona održan je danas u Travniku. Na sjednici su usvojeni prijedlog odluke o osnivanju stalnih i povremenih radnih tijela te prijedlog odluke o uspostavljanju Kolegija 8. saziva Skupštine SBK. 

Imenovani su članovi 12 stalnih i dva povremena tijela te Kolegij 8. saziva Skupštine SBK.

- Ono što smo planirali u prvom nastavku, a to je izbor radnih tijela i donošenje odluke o imenovanju Kolegija Skupštine, to smo i okončali. Stečeni su uvjeti za prvu radnu sjednicu. Nadam se da ćemo do kraja godine izglasati budžet i da ne idemo s odlukom o privremenom finansiranju – kazao je predsjedavajući Skupštine SBK Josip Kvasina (HDZ BiH).

Izbor radnih tijela u Skupštini SBK komentirao je Senad Selimović, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH.

- Ovdje se dešava jedna stara navika, da HDZ BiH i SDA kod formiranja komisija pokazuju jednu saradnju, to je bilo kod privremenih radnih tijela, a evo i danas. Oni su već u jednom braku i može se očekivati nastavak njihove saradnje – kazao je zastupnik Senad Selimović iz SDP-a.

Prva vanredna sjednica Skupštine Srednjobosanskog kantona bit će održana u četvrtak, 6. decembra, a na svom dnevnom redu bit će nacrt budžeta SBK za 2019. godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.