KISELJAK

Osnovci se družili s piscem Neđadom Topalovićem

Moderatori su bili učenici škole Džena Đelil i Ahmed Mušanović

Cilj susreta bio je razvijanje ljubavi prema knjizi i pisanoj riječi. Z. Karić

Z.K.

12.12.2018

Učenici osmih i devetih razreda Osnovne škole „Kiseljak 1“ družili su se s književnikom Neđadom Topalovićem. Druženje je održano u Vakufsko-administrativnom centru u Kiseljaku, a u organizaciji Aktiva Bosanskog jezika. Moderatori književnog susreta bili su učenici škole Džena Đelil i Ahmed Mušanović.

- Cilj susreta bio je upoznavanje učenika s piscem te razvijanje ljubavi prema knjizi i pisanoj riječi. Ovim putem osnovci su pokazali veliko interesiranje za romane "Nakaza" i "U vrtlogu prošlosti". Autor romana je sa zadovoljstvom govorio o pisanju knjiga i porukama ispisanim na njihovim stranicama – kazao je direktor OŠ „Kiseljak 1“ Nermin Mehremić.

Osnovci su pokazali visok nivo poznavanja romana te su Topalovića zatrpali pitanjima na koja je on rado odgovarao. Također, one najvrednije učenike nagradio je svojim romanima.

Nastavnica Zehra Šljivo, koja je bila koordinator druženja učenika sa književnikom, kazala je da je sretna što se u biblioteci OŠ „Kiseljak 1“ među djelima najvećih bh. književnika nalaze djela Neđada Topalovića koja učenici rado čitaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.