KREŠEVO

Trogrlić i Beganović bronzani na Evropskom prvenstvu

Trener Mate Dujmović je profesor geografije, a kada su njegovi sugrađani saznali da je majstor karatea, zamolili su ga da pokrene klub za djecu Kreševa

Članovi Karate kluba Zanshin Kreševo. K. Topalović

Piše: K. TOPALOVIĆ

15.12.2018

Karatisti Karate kluba (KK) Zanshin iz Kreševa na nedavno održanom Evropskom prvenstvu osvojili su dvije bronzane medalje. Na takmičenju održanom u Portorožu u Sloveniji nastupilo je 1.000 karatista, a dvojica sedamnaestogodišnjaka, Edin Beganović i Ivica Trogrlić, osvojila su bronzane medalje u konkurenciji juniora. 

Brojne medalje

- Klub Zanshin počeo je s radom 2009. godine. Danas imamo 50 članova, a za devet godina kroz klub je prošlo više od 500 polaznika. Od prvog takmičenja počeli su se nizati uspjesi. U našim redovima imamo medalje s takmičenja na nivou FBiH, BiH, Balkanskog prvenstva, a sada su stigle i medalje s Evropskog prvenstva - kaže nam trener Mato Dujmović, majstor karatea-četvrti dan.

Dujmović je inače profesor geografije, a kada su njegovi sugrađani saznali da je majstor karatea, zamolili su ga da pokrene karate klub za djecu Kreševa.

Trogrlić, Dujmović i Beganović na treningu karatea. K. Topalović

-  Karate treniram pet godina, iza nas je mnogo takmičenja, ali svakako je Evropsko prvenstvo najveće. Proglašen sam za najboljeg juniora u BiH, osvojio sam Državno prvenstvo, a medalja sa Evropskog je svakako kruna i tu ne namjeravam stati - rekao nam je Edin Beganović, osvajač bronzane medalje u disciplini „ekipno-kumite“.

Nove pripreme

Ivica Trogrlić također je osvajač bronzane medalje, a karateom se bavi osam godina.

- Posljednja tri mjeseca sam se spremao za Evropsko prvenstvo i sa kolegama sam kao reprezentativac BiH osvojio tu bronzu, što smatram velikim uspjehom. Sada slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo - rekao nam je Trogrlić.

Pružena pomoć  

Dujmović podsjeća da je za putovanja na takmičenja i smještaj neophodan novac. Klub pomažu Srednja škola „Kreševo“, koja je ustupila prostor za treniranje, pojedini kreševski privrednici, a odlazak na Evropsko prvenstvo pomogao je načelnik Kreševa Renato Pejak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.