ZABRĐE

Unaprijediti razumijevanje o zajedničkom kulturnom naslijeđu i historiji

Kako su nam rekli iz škole, u pitanju je projekt pod nazivom „Ispitivanje polaznih i krajnjih percepcija u zajedničkom UN programu za promociju suživota i različitosti u BiH“

Učestvovali učenici od šestog do devetog razreda. Z. Karić

Z.K.

19.12.2018

U Osnovnoj školi „Kiseljak 2“ u Zabrđu realizirana je radionica s učenicima od šestog do devetog razreda. Kako su nam rekli iz škole, u pitanju je projekt pod nazivom „Ispitivanje polaznih i krajnjih percepcija u zajedničkom UN programu za promociju suživota i različitosti u BiH“. Pokrovitelj projekta je Predsjedništvo BiH, a koji zajednički provode tri UN agencije: UNICEF, UNDP i UNESCO. 


Cilj projekta je da se postige nekoliko ključnih rezultata na polju obrazovanja. Z. Karić

Cilj projekta je da se postigne nekoliko ključnih rezultata na polju obrazovanja kao što su pridržavanje kulturnih razmjena između škola kroz prilagođavanje UNESC-ovog priručnika za nastavnike „Svjetska baština u rukama mladih“ i putujuće izložbe s ciljem da se unaprijedi razumijevanje o zajedničkom kulturnom naslijeđu i historiji.

Također, jedan od ciljeva je i podržavanje dijaloga na nivou države o kvalitetnom obrazovanju i poboljšanju ishoda učenja i uvođenja zajedničkog etičkog kodeksa u osnovnim i srednjim školama širom BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.