FOJNICA

Članovi LD „Divokoza“ izgradili lovačku kuću na putu prema Prokoškom jezeru

Skoro sve radove obavili su sami članovi sekcije koji su i dobri majstori, osim što su dobri lovci, kaže Bureković

Lovačka kuća nalazi se na predivnoj lokaciji okružena šumom četinara

H.ČUKLE

28.12.2018

Članovi Lovačkog društva „Divokoza“ ponose se svojim posljednjim projektom, a to je izgradnja lovačke kuće na lokalitetu Huskića brvna. Riječ je o lokaciji udaljenoj 17 kilometara od Fojnice, a nalazi se u blizini puta koji vodi do Prokoškog jezera.

Najveći donator

Lovačku kuću su sagradili članovi sekcije „Prokos“, kojih ima 40. Dimenzije kuće su 8x5 metara, a u potpunosti je izgrađena od drveta. Unutar nje se nalazi kuhinja te dvije spavaće sobe sa 12  kreveta.

- Skoro sve radove obavili su sami članovi sekcije, koji su i dobri majstori, osim što su dobri lovci. Također, sami smo osigurali i dio novčanih sredstava za materijal, a pomogli su i lovci iz drugih sekcija. Najveći donator je bio naš prijatelj, ujedno i član naše Lovačke sekcije Esad Baždar iz Brčkog - kaže Naim Bureković, predsjednik Lovačke sekcije Prokos.

 Dodaje da se ispred kolibe nalazi izvor pitke vode, 3.000 metara pripadajuće livade okružene šumom četinara i prelijepim krajolikom.

Zračna banja

- To je divna lokacija i svojevrsna zračna banja. Sretni smo što smo lovačku kuću završili prije većeg snijega – ističe Bureković.

Osam sekcija

LD „Divokoza“ ima 250 članova, a organizirano je u osam lovačkih sekcija po teritorijalnom principu. Lovačke sekcije su: Fojnica 1, Fojnica 2, Prokos, Pridola, Ostružnica, Bakovići, Dusina i Otigošće.




Dio članova lovačke sekcije „Prokos“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.