HUMANI GEST

Rođendanski novac donirala sugrađaninu koji je ostao bez ruke

U naredna dva dana, u Jajcu će se održati niz događaja i koncerata s ciljem da se pomogne mladom Erminu Omeroviću

Jedanaestogodišnja Sureja Hadžić. E.Crnkić

E.Crnkić

27.12.2018

Rođendani su radosni povod da slavimo, da se skupimo s najbližima, da dobijemo poklone. Međutim, naš rođendan može biti povod za radost i nekom drugom, nepoznatom.

Jednu takvu gestu napravila je jedanaestogodišnja Sureja Hadžić, učenica petog razreda O.Š „Berta Kučera" iz Jajca. Na zadatak učiteljice Jasne Redžić da napišu pismo dragoj osobi, ona je otkrila svoje želje i namjere.

Naime, ona se obratila svom sugrađaninu Erminu Omeroviću koji je nesretnim slučajem, radeći u jednoj od firmi iz Jajca ostao bez ruke. Za nabavku proteze potrebno mu je 70.000 KM, a Sureja je odlučila da donira novac koji je dobila za rođendan upravo njemu.



U pismo je napisala:

-Ja sam Sureja Hadžić. Ja sam ti dala 30 KM. Žao mi je tvoje ruke. Ove pare sam dobila za 11. rođendan. Dala bih još 10 KM i njih sam dobila, ali sam ih izgubila. Mislila sam ih potrošiti, ali kada sam čula za tebe i tvoj problem odmah sam rekla: „Mama, ja ću dati sve pare" i tako je i bilo. Jer tebi su potrebnije nego meni. Halal bilo - napisala je mlada Sureja Hadžić koja je pokazala da ima veliko srce.

U naredna dva dana, u Jajcu će se održati niz događaja i koncerata s ciljem da se pomogne mladom Erminu Omeroviću. 


Svi oni koji žele pomoći Erminu Omeroviću, mogu to učiniti i pozivom na humanitarni broj 090/291-018 od otvorene mreže i tako mogu donirati 2 KM. Također, donacije se mogu uplatiti i na žiro račun: 3060252946146571 za KM uplate ili na devizni račun broj: IBAN BA 393060252958748520 SWIFT cod bank: HAABBA22.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.