BUGOJNO

Ski-centar ''Rostovo'': Otvorena sezona skijanja

Staza opremljena reflektorima

Dvanaest kilometara od Bugojna. Az. M.

Az. M.

30.12.2018

U Ski-centru ''Rostovo'', 12 kilometara udaljenom od Bugojna, ozvaničen je početak zimske sezone. Tridesetak centimetara prirodnog i vještačkog snijega omogućilo je da ljubitelji skijanja već prvog dana uživaju u zimskom ambijentu na ski-stazama na Rostovu.

- Uložili smo velike napore narednih dana da bismo ispoštovali najave našim gostima da ćemo otvoriti sezonu po planu. Prema najavama, očekuje nas snijeg i mislim da će ambijent biti još povoljniji te da će veliki broj ljubitelja skijanja doći na svoje - kaže rukovodilac Centra Rusmir Kurbegović.  

Ski-centar "Rostovo" posjeduje dva ski-lifta tipa ''sidro'', koji imaju kapacitet 1.500 skijaša na sat. Jedan je dužine 500, a drugi 725 metara.

Jedna od staza na Rostovu

Udaljenost ski-staze od hotela je 100 metara. Skijalište je idealno za početnike i rekreativce. Podloga staze je travnata te je mala mogućnost povreda, kao i oštećenja skija. Staza je opremljena reflektorima, što omogućava noćno skijanje.

Ističe da su njihovi stalni gosti iz Hrvatske i naše zemlje već izvršili rezervaciju za zimski odmor. Radi se uglavnom o aranžmanima u trajanju od pet, sedam i 15 dana.

Očekuje da će s početka 2019. godine svi kapaciteti Ski-centra ''Rostovo'' biti popunjeni. Inače, hotel na Rostovu i Etno-selo ''Babići',' smješteno u neposrednoj blizini hotela, raspolažu s oko stotinu kreveta. Kao i proteklih godina, Ski-centar ''Rostovo'' organizira doček Nove godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.