NEPOGODE Voda uništila jedini most prema selu

Novi Travnik: Poplave najteže pogodile MZ Stojkovići

Općinska ekipa jučer posjetila ova područja i snimila stanje na terenu

Piše: D. P.

Stojkovići: Bujica uništila most prema selu

Foto: D. P.


Poplave koje su proteklih dana pogodile srednju Bosnu nisu zaobišle ni Novi Travnik, a jedna od mjesnih zajednica koja je teško stradala je naselje Stojkovići.  

Bujica je srušila most preko rijeke Grlovnice, u neposrednoj blizini Osnovne škole, zbog čega je i nastava odgođena do daljnjeg.

Mještani su dali sve od sebe da smanje teške posljedice poplave što se, kaže Zvonimir Kajić, predsjednik MZ Stojkovići, ne može reći za lokalnu vlast.

- Zbog nebrige Općine, prepušteni smo sami sebi. Čak je naša Općina posljednja u kantonu proglasila stanje prirodne nesreće. S obzirom na to da je most u blizini škole, nastava je odgođena do daljnjeg pa će posljedice trpjeti i naši osnovci - rekao je Kajić.

Dva dana nakon poplave, Stojkovići nisu imali ni pitke vode, što je dodatno pogoršalo ionako složenu situaciju.

Voda je uništila dobar dio lokalnih cesta, poplavljeno je nekoliko kuća, u problemima je i škola koja je dijelom bila pod vodom.

Općinska ekipa jučer je posjetila poplavljena područja, snimajući stanje na terenu koje nije dobro, a nakon intervencije lokalne komunalne firme, uspostavljeno je i vodosnabdijevanje.

Mještani se nadaju da će nadležni što hitnije pristupiti saniranju šteta i izgraditi novi most kako bi se nastava, ali i promet prema selu mogli normalizirati.

  • Zvonimir Kajić, predsjednik MZ Stojkovići: Prepušteni smo sami sebi

    Zvonimir Kajić, predsjednik MZ Stojkovići: Prepušteni smo sami sebi

    Foto: D. P.


NA VRH