BUGOJNO Dovoljne količine bijelog pokrivača i niske temperature

Na Rostovu produžena skijaška sezona

Kapaciteti su od decembra do kraja januara bili gotovo konstantno popunjeni i već sada se može govoriti da je zimska sezona bila dobra, kazao je rukovodilac centra Rusmir Kurbegović

A. MANDŽIĆ
14.02.2019 23:19

Ski-staze na Rostovu: Produženi vikend koriste gosti iz Hrvatske i Bosne

        Dugi zimski period s dovoljnim količinama snijega i prilično niskim temperaturama zraka doprinose da se ovogodišnja skijaška sezona na stazama centra Rostovo produži.

Noćno skijanje

       Trenutna visina snijega je 40 centimetara, a iz ovog skijaškog centra kod Bugojna navode da se četvrtkom realizira noćno skijanje od 18 do 21 sat. Skijalište će biti otvoreno u petak, subotu i nedjelju od 10 do 16 sati. Produženi vikend uglavnom koriste gosti iz Republike Hrvatske, a registrirani su i posjetioci iz naše zemlje.

       Prema riječima rukovodioca ski-centra Rostovo Rusmira Kurbegovića, dosadašnji tok zimske sezone obilježila je dobra posjeta kako ljubitelja skijanja tako i osoba koje uživaju odmarajući se u prirodnom ambijentu.

- Kapaciteti su od decembra do kraja januara bili gotovo konstantno popunjeni i već sada se može govoriti da je zimska sezona u ovom ski-centru od Bugojna udaljenom 12 kilometara u potpunosti bila uspješna – kazao je on.

Dva lifta

Skijalište posjeduje dva ski-lifta tipa sidro kapaciteta 1.500 skijaša na sat. Jedan je dužine 500 metara, a drugi 900.

NA VRH