NAGRADE Nakon osam godina održan Izbor najboljeg sportiste u Gornjem Vakufu

Izabrani najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona

N. M.
22.02.2019 22:36

Dodijeljene zlatne i srebrene plakete

Foto: N. Muratspahić

Gornji Vakuf-Uskoplje je nakon osam godina ponovno imao čast da bude domaćin manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Srednjobosanskog kantona 2018“. Inače, ova manifestacija se održava svake godine.

Najuspješniji sportaš u kategoriji kadeta je David Čečura iz JK “Vitez“, dok je najuspješnija sportašica kadetkinja Dora Ćosić iz STK „CM“ Vitez. 

Najuspješniji sportaš u kategoriji kadeta u ekipnim sportovima je Mirza Silajdžija iz NK „Novi Travnik“, a najuspješnija kadetkinja iz ekipnih sportova je Naida Haračić iz ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Najuspješnija kadetska ekipa u muškoj konkurenciji je NK „Novi Travnik“, a u ženskoj konkurenciji je ŽNK „Iskra“. Sportski radnik godine je Semir Demirović iz MRK „Sloga“ Gornji Vakuf- Uskoplje.

Najuspješnija juniorska ekipa u muškoj konkurenciji je NK „Travnik“ iz Travnika, a u ženskoj STK „Vitez“ iz Viteza.

Najuspješniji sportista u kategoriji juniora je Dženan Maglić, član karate kluba „Vezir“ iz Travnika, a u ekipnim sportovima najuspješniji je Marko Baltić ,član NK „Travnik“.

Najuspješniji sportaš u kategoriji sportista s tjelesnim oštečenjem je Fahrudin Telbiz član Kluba sjedeće odbojke „Iskra“ Bugojno, a najbolja ekipa u kategoriji sportista sa tjelesnim oštečenjem je KSO „Iskra“ Bugojno.

Najuspješniji trener u 2018. je Lolita Furundžija, trener JK „Vitez“, dok je najuspješniji trener iz ekipnih sportova Samir Vrban, trener ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Najbolja ekipa Kantona za 2018. godinu u muškoj konkurenciji je MRK „Sloga“ iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja., a u ženskoj konkurenciji najuspješnija je ŽNK „Iskra“ Bugojno. 

Najuspješniji sportista iz ekipnih sportova je Salko Duranović iz AMK „Komotin“ Jajce, dok je najuspješnija sportašica iz ekipnih sportova Elma Kundić iz ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Najbolji sportaš SBK za 2018. godinu je Karlo Šimčić, član JK “FTM“ Travnik, dok je titulu najuspješnije sportašice ponijela Tamara Maros iz JK “Vitez“.

Tokom revijalnog dijela programa su dodijeljene zlatne i srebrene plakate, te zahvalnice, povelje, diplome i nagrade za životno djelo. Publiku su zabavljali članovi HKD „Napredak” Gornji Vakuf - Uskoplje, BZK „Preporod” Gornji Vakuf-Uskoplje, Klub mažoretkinja „Uskopljanke” Gornji Vakuf-Uskoplje i aktualni svjetski i europski prvaci u argentinskom tangu Valentina Vavra i Vedran Marceta.

Komentari

NA VRH