TRAVNIK

U martu šesto zajedničko vjenčanje na Starom gradu

Proteklih pet godina mladenke i mladoženje su dolazili iz Prizrena, Jablanice, Zenice, Kaknja, Visokog, Donjeg Vakufa, Novog Travnika, Busovače, Tuzle, Viteza i Gornjeg Vakufa–Uskoplja

Prvo zajedničko vjenčanje organizirano je 2014. godine

M. Al.

25.2.2019

Prije tačno pet godina, 2014., na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad u Travniku Općina je organizirala prvo zajedničko vjenčanje, a pet mladih parova izreklo je sudbonosno da pred matičarkom Sebinom Karač.  

 Lijepa tradicija

Već naredne godine, u sklopu Dana općine Travnik, na zajedničkom vjenčanju bilo je 10 parova. I ove godine iz Općine je upućen poziv parovima da budu dio lijepe tradicije zajedničkog vjenčanja koje je jedan od sadržaja manifestacije „Dani općine Travnik 2019“ koja se održava tokom marta, jer Travnik od 2012. godine obilježava 21. mart kao Dan općine.

- Ukoliko ste odlučili svoju ljubav krunisati u proljeće 2019. godine te maštate o posebnom i nesvakidašnjem vjenčanju, Općina Travnik vam nudi jedinstvenu priliku da u društvu porodice i prijatelja uživate u jednom od najvažnijih dana u životu na najljepšem mjestu u Travniku i to besplatno uz brojne usluge i poklone – stoji u pozivu Općine Travnik.

Proteklih pet godina mladenke i mladoženje u Travnik su dolazili iz Prizrena, Jablanice, Zenice, Kaknja, Visokog, Donjeg Vakufa, Novog Travnika, Busovače, Tuzle, Viteza i Gornjeg Vakufa–Uskoplja.

- Cilj nam je pozvati sve parove iz cijele BiH koji svoje vjenčanje planiraju u martu ove godine da 23. marta budu naši gosti na šestom zajedničkom vjenčanju – poručuju iz Općine Travnik.

Dan općine

Ovogodišnja manifestacija Dan općine Travnik trajat će od 15. do 30. marta, a zajedničko vjenčanje planirano je za 23. mart na Starom gradu.


Kiša samo jednom pokvarila dan  

U proteklih pet godina jedno zajedničko vjenčanje nije obavljeno na prekrasnoj srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad, već je zbog loših vremenskih uvjeta ovaj čin obavljen u velikoj sali Općine Travnik. Bilo je to 2016. godine, kada je vjenčano 10 parova iz Srednjobosanskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.