DONJI VAKUF

Hotel „Vrbas“ ponovo na tržištu tek najesen

Najniža cijena na direktnoj prodaji nije postavljena, a pristigle ponude su odbijene

Objekt je obnovljen nakon rata, ali posluje vrlo slabo

Piše: D. MAKIĆ

1.3.2019

Hotel „Vrbas“ u Donjem Vakufu, jedan od simbola grada, ponuđen je na prodaju radi izmirenja duga Poreznoj upravi Federacije BiH.

Javni poziv

U Kantonalnom uredu Porezne uprave FBiH Novi Travnik razmatrane su tri pristigle ponude na javni poziv za prodaju donjovakufskog hotela koji je u vlasništvu DD “Vrbas” iz Donjeg Vakufa.

- Najniža cijena na direktnoj prodaji nije postavljena, a pristigle ponude su odbijene. Radilo se o dvije ponude u visini od 800.000 maraka i jednoj od milion i 100.000 KM. Druga direktna javna prodaja hotela „Vrbas“ može se očekivati tek najesen ove godine – kazali su nam u Kantonalnoj upravi Novi Travnik.

Donjovakufski hotel, smješten u centru grada, potpuno je devastiran tokom proteklog rata. U njega su uložena dva miliona maraka i ponovo je počeo a radom u maju 2005. godine.

Mali kapacitet

Nakon 14 godina hotel radi s vrlo malim kapacitetom, a uložena sredstva u njegovu obnovu propadaju. Vlasnik duguje porez za nekoliko godina pa je zato Kantonalni ured Novi Travnik u novembru 2011. godine objavio javnu aukciju radi prodaje imovine hotela „Vrbas“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.