TRAVNIK

Turbetski vatrogasci su ponos svoje zajednice

Sudjelovali su u brojnim akcijama

Turbetski vatrogasci. Printscreen

Avaz.ba

16.3.2019

Mustafa Zlota, Ahmo Šeketa i Amir su dobro poznata imena u Turbetu, ali i na području cijele općine Travnik. To su istaknuti pojedinci koji su nam nesebičnim zalaganjem u okviru vatrogastva u svojoj zajenici itekako doprinijeli zaštiti i sigurnosti sugrađana.

Oni pomno nadgledaju i savjetuju svoje mlađe kolege, koji su nastavili njihovim stopama, Jedan od njih je i Kenan Zahirović predsjednik Vatrogasnog društva Turbe.

Turbetski vatrogasci organizirali su dan otvorenih vrata i akciju čišćenja korita rijeke Lašve, čime su se uključili u obilježavanje Dana općine Travnik.

Prvi gosti, kao i prethodnih godina danas su bili učenici Osnovne škole Turbe, koji su pomno saslušali ono što su iskusni vatrogasci imali za kazati, a također su inicirali i čišćenje korita rijeke Lašve od Vatrogasnog doma Turbe do Nefijinog mosta. 

Vatrogasno društvo osnovano je davne 1922. godine, broje 42 člana, od čega je, kako naglašavaju, najvažnije to što imaju 21 mladog člana, mlade ljude koji također dobrovoljno dolaze učiti kako bi mogli pomoći svojim sugrađanima.

Sudjelovali su u brojnim akcijama, pomagali Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Travnik, a također ističu da su se prije dvije godine, kada se desio požar u "LUXOR XL" u Turbetu i bez poziva uključili u akciju gašenja požara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.