GORNJI VAKUF Supružnici osnovali agenciju za sportsko-planinski turizam

Manjgići za svoje goste biraju najljepše prizore

Svim ljubiteljima prirode nudimo priliku da upoznaju ljepote Vranice, vrha Rosinj i Prokoškog jezera na jedinstven način off road terencima, kazala je Emina Manjgić

Piše: N. ČAUŠEVIĆ

Gostima pokazuju najljepše predjele planine Vranice

Foto: N. Čaušević


Stanovnici Bosne i Hercegovine sve više shvataju značaj turizma i otkrivaju nove načine kako privući goste u svoj kraj. 

Različite želje

Među njima su i supružnici Emina i Hasko Manjgić, koji su osnovali agenciju za planinsko-sportski turizam, koja djeluje na području općine Gornji Vakuf - Uskoplje. Njihova agencija “Offroad - sportsko planinski turizam” postoji već godinu i po, a do sada su imali nekoliko značajnih posjeta stranih turista te ostvarili saradnju s agencijama s Bliskog istoka.

- Priroda Bosne, a posebno planine Vranice, manje je poznata, stoga naša agencija svim ljubiteljima prirode pruža priliku da upoznaju sve njene ljepote na jedinstven i poseban način off road terencima - kazala je Emina Manjgić.

  • Emina i Hasko Manjgić: I sami zaljubljenici u prirodu

    Emina i Hasko Manjgić: I sami zaljubljenici u prirodu

    Foto: N. Čaušević


Klijentima nudi nezaboravne posjete i prizore planine Vranice, Prokoškog jezera, planinskog vrha Rosinj.

Ekstremna vožnja

Manjgići ističu da rute biraju u zavisnosti od želje gostiju, da li žele miran izlet u netaknutu prirodu, esktremnu vožnju ili, pak, planinarenje.

- Za ljubitelje prirode koji žele posjetiti naš grad, imamo nekoliko kombinacija, vožnja i planinarenje stazama Vranice, jednodnevni izlet na Prokoškom jezeru, dvodnevni izlet i posjeta etno-selu “Mirna dolina”, a a za one koji vole adrenalin, nudimo ekstremnu vožnju džipovima. Bez obzira na to jeste li ljubitelj adrenalina ili lijepog i mirnog posmatranja prirode, za svaki ukus imamo idealne ponude – objašnjava Emina.

Proširivanje ponude

Manjgići navode da im je cilj privući turiste u svoj grad. U planu imaju i proširivanje turističke ponude te uređivanje pristupa pećini Krupljanka, koja se pokazala veoma interesantnom za strane turiste.

NA VRH

Komentari