SREDNJOBOSANSKI KANTON

Policajci nakon 50 godina prestaju biti podstanari

Većinski vlasnik zgrade u kojoj se nalazi novotravnička policija je firma „BNT poslovni sustav“ <195> Objekt bi trebao biti otkupljen do kraja godine

Zgrada policije u Novom Travniku u vlasništvu je privatne firme

D. PUCAR

6.4.2019

Policija u Novom Travniku je već 50 godina podstanar, a uskoro bi taj problem trebao biti riješen. 

Nove investicije

Ministar unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović navodi da nastavljaju s investiranjem u poboljšanje uvjeta rada policije.

Vidović najavljuje da će, osim izgradnje policijskih stanica Kreševo i Donji Vakuf, do kraja godine otkupiti i zgradu novotravničke policije, čime bi bila riješena dugogodišnja trakavica podstanarstva.

- Kad je u pitanju stanica u Novom Travniku, trenutno se radi na otkupu prostora od novotravničke firme „BNT Poslovni sustavi“, kao i dio zgrade koji je u vlasništvu općine, s kojom trenutno pregovaramo. Mislim da će sve biti gotovo do kraja godine - rekao je Vidović.


Vidović: Bolji uvjeti rada

 Sudska odluka

Naime, zgrada u kojoj se više od 50 godina nalazi policija privatizirana je od firme „BNT poslovni sustav“, odnosno sudskom odlukom u sporu s firmom „BNT Holding doo“ pripalo im je pravo na tu nekretninu.


 Radoš tražio 220.000 KM? 

Većinski vlasnik poduzeća „BNT poslovni sustav“ je Željko Radoš, inače direktor Kantonalne agencije za privatizaciju.

Špekuliralo se da je Radoš za zgradu tražio 220.000 KM, a je li to zaista prava cijena ili je MUP uspio ispregovarati smanjenje, za sada nije poznato.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.