SREDNJOBOSANSKI KANTON

Za nerad vijećnicima ukinuti paušale i sredstva strankama

Nastavljena praksa neodgovornog odnosa izabranih zvaničnika prema građanima i biračima, navode u saopćenju

Općinsko vijeće Bugojno: Posljednja sjednica održana prije dva mjeseca

Az. M.

8.4.2019

Općinski odbor Saveza za bolju budućnost (OO SBB) Bugojno izdalo je saopćenje u kojem navode da su se navršila dva mjeseca od posljednje sjednice Općinskog vijeća.

Time je, nažalost, nastavljena praksa neodgovornog odnosa izabranih zvaničnika prema građanima i biračima, koji su ih birali za predstavljanje u opštinskom vijeću Bugojno.

U ovoj stranci izražavaju razočarenje nezainteresiranošću predsjedavajućeg Općinskog vijeća , ali i vladajuće većine (SDA, HDZ BiH, Nezavisni vijećnici) za rješavanjem brojnih problema građana Bugojna, nesazivanjem sjednica OV. Razlog je, po njima, poznat -  stranke na vlasti nisu u stanju riješiti ni najjednostavnije probleme čime bi poboljšali životne uvjete stanovnicima.

- Pod tepih se i dalje gura katastrofalno finansijsko stanje u bugojanskim javnim preduzećima i ustanovama, od kojih je nekoliko pred stečajem, potom privredi, sportu, kulturi,  … Naše insistiranje na posebnim, tematskim sjednicama se ignorišu. Većina na vlasti, nažalost, nije spremna priznati da su njihovi rezultati u gore pomenutim oblastima ravni nuli - naglašavaju u bugojanskom SBB-u.

Vladajuća većina ostajala je nijema i na naše nalaze da je šupljina u općinskom budžetu 3,5 miliona maraka zbog čega smo bili svjedoci kašnjenja u isplati stipendija, naknada porodiljama, poticaja poljoprivrednicima, izdataka za sportske klubove …

- Zbog neozbiljnosti vladajuće većine tražit ćemo da se za svaki mjesec u kojem nije održana sjednica OV odbije paušal i sredstva predviđena za općinske vijećnike i stranke. Smatramo to ispravnim i moralnim činom prema građanima Bugojna, koji bez sumnje zaslužuju bolju i odgovorniju vlast - saopćili su na kraju iz OO SBB- a Bugojno.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.