NOVI TRAVNIK

Učenici znaju da su podijeljeni, traže više zajedničkih projekata

Anketa je pokazala da se većina izjasnila kako je potrebno da učenici iz oba dijela podijeljenog grada što više sarađuju i da se što više srednjoškolaca uključi u akcije, kazala je Hajrunisa Rizvić

Novi Travnik: Đaci odgovarali na pitanja o formalnom i neformalnom školovanju

D. PUCAR

13.4.2019

Članovi novoosnovanog lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca BiH za Novi Travnik proveli su anketu među novotravničkim srednjoškolcima.

Kvalitetno obrazovanje

U anketi su đaci odgovarali na pitanja o formalnom i neformalnom školovanju, ali i tome sarađuju li srednjoškolci iz „gornjeg“ i „donjeg“ dijela grada u svrhu kvalitetnog obrazovanja.

- Anketa je pokazala da se velika većina ispitanih izjasnila kako je potrebno da učenici iz oba dijela podijeljenog grada što više sarađuju i da se što više srednjoškolaca uključi u naše akcije - kazala je članica tima Hajrunisa Rizvić.

Inače, Asocijacija srednjoškolaca BiH ASBiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH, a okuplja više od 1.000 učenika.

Novotravnički lokalni tim reosnovan je prije dva i po mjeseca, a što se tiče Novog Travnika, kažu kako je glavni cilj pravljenje mostova među srednjoškolcima.

Bolja komunikacija

- S obzirom na to da smo dosta podijeljeni, željeli bismo udružiti srednjoškolce, da imamo što više zajedničkih akcija, da sarađujemo i međusobno komuniciramo - kazala je Amna Krnjić, članica tima.

Humanitarni rad

Članovi tima se bave i humanitarnim radom pa su organizirali prodaju kolača na trgu ispred općine Novi Travnik, a sav prihod će ići štićenicima Edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Duga“.  Nakon akcije će ih posjetiti i, nadaju se, obradovati slatkišima koja će kupiti sredstvima koja su zaradili od prodaje kolača.


Amna Krnjić i Hajrunisa Rizvić: Graditi mostove

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.