DEFILE

Jajačkim ulicama prodefilirao 231 maturant

Radost slavlja s njima su došli podijeliti njihovi roditelji, prijatelji te mnogobrojni poznanici

Defile maturanata ulicama Jajca. E.Crnkić

E.Cr.

12.5.2019

Maturskim defileom 231 učenika jajačkih srednjih škola obilježen je kraj srednjoškolskog školovanja. U svečanom mimohodu ulicama grada zasjali su u najljepšem svjetlu. Radost njihovog slavlja došli su podijeliti s njima i njihovi roditelji, prijatelji te mnogobrojni poznanici. 

Vesela povorka zaustavila se ispred Doma kulture Jajce, gdje je maturante pozdravio i načelnik općine Edin Hozan, uputivši im čestitke sa željom za uspjeh u životu i dobre ocjene tokom nastavka školovanja.

- Nadam se da će većina maturanata nastaviti svoje obrazovanje jer čovjek je najvredniji kada je dobro obrazovan. Želja mi je da se uključe u društvene procese u našoj zemlji te da se odvaže i odluče ostati ovdje da grade svoju porodicu, ali i budućnost naše BiH - istakao je Hozan.

Tom prilikom načelnik Hozan učenicama generacije uručio je novčani dar Općine Jajce u iznosu od 400 maraka i uz posebne čestitke zaželio im mnogo uspjeha u ostvarivanju životnih ciljeva.

Od Doma kulture maturanti su se uputili preko Plivskog mosta prošetali ka salonu „Ladan“, gdje su u okviru organizirane maturantske zabave ostali do sitnih jutarnjih sati i tako na najljepši način završili svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Tri učenice generacije 

Treba istaći da su jajačke srednje škole iznjedrile tri učenice generacije, a to su Petra Radić i Matea Topić, učenice Srednje škole „Nikola Šop“ Jajce, i Azra Keljalić, učenica Srednje strukovne škole „Jajce“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.