NOVI TRAVNIK Uklanja se ruglo na ulazu u grad

Bit će izgrađen kružni tok vrijedan 130.000 KM

Improvizirani odbojnici, vreće s pijeskom postavljene da pridržavaju prometne znakovi konačno bi mogli postati prošlost

D. PUCAR
14.05.2019 12:32

Novotravnički improvizirani kružni tok je pravo ruglo grada

Nakon nekoliko godina improvizacije, zbog koje je većina građana negodovala, Novotravničani bi uskoro mogli dobiti novi kružni tok.

Vreće pijeska

Naime, u ovogodišnjem općinskom budžetu planirano je 130.000 KM za izgradnju kružnog toka na ulazu u grad, pa bi ruglo na početku grada konačno moglo biti uklonjeno. Improvizirani odbojnici, vreće s pijeskom postavljene da pridržavaju prometne znakovi konačno bi mogli postati prošlost.

Građani su godinama negodovali, vlast ih nije slušala, a ovogodišnji rasplet događaja iznjedrio je angažman novih vijećnika okupljenih oko HDZ-a BiH, koji su se zapravo politički uspjeli izboriti da se projekt uvrsti u proračun.

I ovaj put su nam kazali kako ne vjeruju dok ne bude završeno.

Ulice i rupe

- Po kineskoj četvrti grade parkinge, a na ulazu u grad stavile vreće pijeska da čuvaju znakove. Ono je ruglo grada i ulice su nam pune rupa - kazali su građani s kojima smo razgovarali.

Projekti se „kisele“

Da će kružni tok biti izgrađen Novotravničani ne vjeruju dok radovi ne krenu, s obzirom na brojna dosadašnja iskustva i projekte koji se „kisele“ u budžetu po nekoliko godina, a nikada nisu završeni. Za mnoge od njih su sredstva osigurana od drugih nivoa vlasti ili Republike Hrvatske.

NA VRH