PROSLAVE Aldina i Selmin Karač danas sklopili brak

Bajkeri organizirali vjenčanje za mladi bračni par iz Novog Travnika

M.Al.

Aldina i Selmin Karač danas su pred matičarkom u Općini Novi Travnik izrekli sudbonosno „DA“ i tako jedna humana priča o dobroti i spremnosti Bosanaca i Hercegovaca da pomognu ugroženima dobija jedan lijepi završetak.

Moto klub „Old town“ iz Travnika pokrenuo himanitarnu akciju u cilju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu kuće za socijalno ugroženi mladi par Aldinu i Selmina Karač iz okoline Novog Travnika.

- U akciju su se uključili mnogi prijatelji kao i moto klubovi, MK Grunf iz Brčkog i mnogi drugi kao i naši veliki prijatelji iz Hamburga MK Balkan bikers koji su se odazvali akciji kao i mnogo puta dosad. Pošto nisu bili vjenčani mi smo im organizirali i vjenčanje koje je bilo danas u općini u Novom Travniku. Našoj akciji se pridružio i načelnik opcine Novi Travnik, Refik Lendo i ponudio pomoć u rješavanju administrativnih obaveza oko kupovine kuće kao i svadbe tako da je to išlo na teret općine – kazao na je Orhan Ganibegović, član MK Old town iz Travnika.

Aldina i Selmin živjeli su u neuslovnoj kući sa dvoje male djece, jedno od 19 i drugo od četiri mjeseca. Članovi Moto kluba Old town su pokrenuli akciju, a priključili su se brojni moto klubovi, te građani Travnika. I ovu akciju pomogli su članovi članovi MK Balkan bikers iz Hamburga.

Sakupljen je novac za kupovinu kuće u selu Has nadomak Novog Travnika, a sobzirom da je skupljeno više novca i to će biti iskorišteno za obnovu i opremanje kuće. Sad slijedi rješavanje administrativnih obaveza oko kupovina kuće.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na