IZVJEŠTAJI

Akcija MUP-a SBK: 14 vozača uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Ilustracija

Avaz.ba

6.6.2019

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su, u nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja, realizirali još jednu uspješnu akciju.

Naime, u protekla dva dana na području Srednjobosanskog kantona provedena je akcija pojačane kontrole saobraćaja s akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Osnovni cilj akcije je smanjenje broja saobraćajnih nesreća koje imaju za posljedicu poginule osobe, teže i lakše povrijeđene, ali i materijalnu štetu.

Tokom akcije iz saobraćaja je zbog alkoholiziranosti isključeno 58 vozača, a 14 ih je uhapšeno i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu više od 1,5 promila. Također, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 266 prekršajnih naloga.

Važnost navedene akcije ogleda se u činjenici da su alkoholizirani vozači potencijalni uzročnici nastanka saobraćajnih nesreća, koje često imaju nesagledive posljedice.

S ciljem poboljšanja stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona, službenici policije će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama - naveli su iz MUP-a SBK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.