KISELJAK

Osnovci drugi put učestvuju u međunarodnom projektu „My Magical Dust“

Projekt je trajao od 29. aprila do 12. juna ove godine i imao je tri zadatka

Učesnici projekta dobili i vrijedne certifikate i zlatnu značku. Z. Karić

Z. KARIĆ

17.6.2019

Da se trud i rad isplate pokazali su učenici Osnovne škole „Kiseljak 1“ Bilalovac koji su drugi put učestvovali u međunarodnom projektu „My Magical Dust“. Projekt je baziran na projektnoj metodi nastave i baziran na stvarnim problemima ili izazovima koji pripremaju učenike za život nakon škole i novo tržište. 

Projekat je trajao od 29. aprila do 12. juna ove godine i imao je tri zadatka, a u sklopu svakog zadatka više aktivnosti koje su učenici VII-3 odjeljenja zajedno sa svojom razrednicom i nastavnicom engleskog jezika Amrom Huseljić uspješno i na vrijeme realizirali.

U prvom zadatku „Obrazovanje u srcu“ pažnja je bila na vještini izražavanja emocija kod učenika. U ovom zadatku nastavnica je pomogla osnovcima da izraze svoja osjećanja kako bi pronašli šta ih muči i šta je uzrok njihove anksioznosti i depresije.

U drugom zadatku tema je bila „Djeca su kurikulum“. Prvo su razgovarali o problemima učenika koji su predstavljeni u sklopu prvog zadatka. Učenici su istraživali i saznavali više o stresu, depresiji i anksioznosti. Školska psihologinja Dženeta Otuzbir-Mustajbegović pripremila je radionicu za učenike te im pojasnila pojmove: stres, depresija i anksioznost.

Treći zadatak je bio „Rasplamsajmo maštu“ u kojem su učenici upoznati s kosmičkom prašinom i otkrićem crne rupe. Zamišljali su crnu rupu i šta bi se desilo kada bi mogli da odu s druge strane crne rupe. Crtali su i pravili modele onoga što vide u svojoj mašti. U projektu „My Magical Dust“ učestvovalo je oko 30 zemalja svijeta. Učesnici projekta dobili su i vrijedne certifikate i zlatnu značku za daljnji rad u međunarodnom projektu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.