USPJESI

„Vodopad“ iznjedrio dva reprezentativca

Klub je registriran prije pet godina, a nedavno su na njihovu adresu iz Košarkaškog saveza BiH stigli pozivi za Antu Marušića i Ivana Lučića

Članovi Košarkaškog kluba Vodopad iz Jajca: Brojni uspjesi u svim kategorijama

Piše: E. CRNKIĆ

20.6.2019

Košarkaški klub Vodopad iz Jajca već pet godina predstavlja najzdraviji sportski kolektiv u gradu za razvoj mladih sportista, prvenstveno košarkaša.

Kvalitetan rad

Epitet „najzdravijih“ ne potječe od činjenice što klub vodi doktor medicine, već od kvalitetnog načina rada s djecom i profesionalizma koji su u ovome klubu stavljeni ispred svega ostalog.

Ostvarili su zapažene rezultate i važe za jedan od najperspektivnijih bh. košarkaških klubova.

- Navršava se pet godina ozbiljnog, profesionalnog i mogu slobodno reći veoma odgovornog rada u KK Vodopad. Ovom sezonom završavamo jedan petogodišnji mikrociklus u kome smo postigli 90 posto naših ciljeva koje smo zacrtali na samom početku - kazao je doktor medicine i budući pedijatar Denis Zjajo, koji obavlja direktorsku funkciju u KK Vodopad.

Osim što ulažu u rad s djecom, uprava kluba ulaže u edukaciju mladih trenera.

- Veliki dio vremena i sredstava ulažemo u edukaciju mlađih trenera koji su na prvoj brani, onoj najvažnijoj možda, a to je škola košarke i baza. Upravo na toj stepenici je veoma bitan kvalitetan rad, kontinuiran rad i ustrajnost u ponavljanju određenih elemenata odnosno sama automatizacija - ističe Zjajo.

Na adresu KK Vodopad došli su pozivi iz KS BiH za Antu Marušića i Ivana Lučića.

Veliki ponos

- Mi smo ove godine iznjedrili dva reprezentativca, koja su direktni produkt kvalitetnog i kontinuiranog rada u našem klubu. Itekako smo ponosni na našeg Antu i Ivana, a Jajce nakon Gordana Firića ponovo ima djecu u košarkaškoj reprezentaciji BiH - navodi on.

Kup kao brend

Košarkaški kup kraljevskog grada je zaista postao brend u svijetu omladinske košarke ne samo u BiH već i regionu.

- Već četiri godine je iza nas, imamo nacionalne prvake iz skoro svih susjednih država, pa i šire. Pozivi i želja za učešćem dolaze od mnogih vrhunskih košarkaških ekipa, ali zbog ograničenog broja prije svega smještajnih kapaciteta, pa i dvorane, nismo u mogućnosti povećati broj učesnika - kazuje direktor Zjajo.

Trnovit put  

Zjajo kaže da je trnovit put do uspjeha, a potrebno je puno odricanja kako bi se ostvario uspjeh na sportskom planu.

- Osjetio sam najprije na svojoj koži, a onda i kroz klub, posao, šta znači ustrajnost u kvalitetnom radu. Uvijek se ukaže šansa u životi i karijeri jednog košarkaša, samo tvoja šansa koju sam moraš da zaslužiš. Uz malo sreće i napornog rada, malo poklapanja realnih okolnosti, uvijek uz rad te ideju da se nikada ne odustaje ostvaruju se ciljevi - zaključio je za kraj našeg razgovora.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.