GORNJI VAKUF

Nizanjem perli pravi ukrase i stolnjake

Smirenost ruku, preciznost prstiju, ali i velika ljubav potrebni su da bi se napravili stolnjak i broš, kaže ona

Radove predstavila na svojoj Facebook stranici. N. Čaušević

Piše: N. ČAUŠEVIĆ

24.6.2019

Edina Hodžić se prije godinu s porodicom doselila u gornjovakufsko naselje Boljkovac, gdje je njen suprug Ibrahim preuzeo dužnost imama.  

Širi znanje  

Ova 29-godišnja majka troje djece oduševila je mještanke svojim umijećem pravljenja ukrasa i stolnjaka od perli. Dvije žene je podučila pravljenju ukrasa te sad rade samostalno i one također prodaju ukrase.

- Otkad znam za sebe, pravila sam razne stvarčice, naročito nakit za sebe i drugarice. Međutim, igrom slučaja, dok sam listala i posjećivala stranice na Facebooku, saznala sam za ovu metodu izrade stolnjaka od perli - kaže mualima Hodžić.


quote
<p>Kurs &nbsp;<span style="background-color: initial;">sufare organizira mualima Edina Hodžić za žene u svom džematu&nbsp;</span></p>

Dodaje da uz troje djece ima brojne obaveze pa se može prepustiti nizanju perli i kada djeca utonu u san. Prije tri godine je na Facebooku napravila stranicu na kojoj je postavila fotografije proizvoda.


Hodžić: Za metodu saznala putem interneta. N. Čaušević

 Stižu narudžbe

- Ubrzo su počele stizati narudžbe iz svih gradova BiH, a potom i drugih država. Svoju maštovitost i vještinu pretvorila sam u biznis. Smirenost ruku, preciznost prstiju, ali i velika ljubav potrebni su da bi se napravili stolnjak i broš. Moji radovi postaju sve popularniji, pa su i narudžbe veće, za sada stižem sve isporučiti, ali ne bježim ni od proširenja posla - zaključuje Hodžić. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.