JAJCE

Bez podrške dobrih ljudi, ne bi mogli pomoći ugroženima

Veliki broj Jajčana koji žive izvan granica BiH, a prije svega u Švedskoj, svakodnevno se odaziva akcijama i pomaže

Svakodnevno obilaze osobe koje zavise od tuđe pomoći. Avaz

E. CRNKIĆ

4.7.2019

Bez obzira na vjersku i etničku pripadnost, vrata Javne kuhinje u Jajcu, koja djeluje pri MDD “Merhamet”, svima su otvorena. Po svoj obrok dolazi više od 100 korisnika. Ovaj broj nije konačan, jer ljudi svakodnevno dolaze i traže topli obrok i pomoć u prehrambenim artiklima.

Radna snaga

Nakon obnove kuhinjskih prostorija koje su uništene zbog vlage i loše ventilacije, na red su došli skladište i hodnik.

- Poslije deset dana, završeno je renoviranje skladišta i hodnika, a materijal i radnu snagu finansirali su naši sugrađani iz neformalne Facebook grupe “Srcem za stanovnike grada Jajca”, kao i njihovi prijatelji i poznanici - kazao je Sinan Smajić, predsjednik MDD “Merhamet” Jajce, koji svakodnevno obilazi sugrađane kojima je potrebna pomoć.

Veliki broj Jajčana koji žive izvan granica BiH, a prije svega u Švedskoj, svakodnevno se odaziva akcijama i pomaže svom gradu i sugrađanima.

- Želim da zahvalim svima onima koji su pomogli da ovo realiziramo, kao i koordinatoru grupe, našem sugrađaninu Dini Filipoviću. Ovo je drugi put da ova grupa pomaže rad “Merhameta” i Javne kuhinje – istaknuo je Smajić.

Manje čekanja

Nabavkom tehničkih pomagala ubrzao se rad u spremanju obroka, što je olakšalo i smanjilo vrijeme čekanja i brojnim korisnicima.

- Prije nekoliko mjeseci, nabavili su nam profesionalni šporet, a sada tepsije koje su nam bile neophodne, kao i renoviranje ovih prostora – ističe Smajić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.