JAJCE

Utrka od vodopada pa sve do Plivskih jezera

Glavni cilj je promocija sporta i zdravog načina života, ali i prirodnih ljepota

Očekuje se veliki broj učesnika u Jajcu. Arhiv

E. CRNKIĆ

22.7.2019

Nakon tradicionalnih Pozorišnih igara, skokova s vodopada i motorijade, u fokusu kulturno-sportskih događaja ove godine su utrke na 5.000 i 10.000 metara koje će se održati u Jajcu.

Ovu utrku čini posebnom startno mjesto koje se nalazi na jednom od 12 najljepših vodopada u centru grada, a nastavlja se obalom smaragdne Plive pa sve do drevnih mlinčića na Plivskim jezerima, odakle će takmičari vraćati prema cilju, odnosno Banjalučkoj kapiji, koja se nalazi u historijskoj jezgri grada.

Sportski duh

Glavni cilj ove utrke je promocija sporta i zdravog načina života, ali i prirodnih ljepota Jajca.

- Ovo je prilika da još jednom pokažemo sebi i drugima da je Jajce dostojan domaćin ovakvih događaja, da u Jajcu i dalje živi sportski duh, te da smo sposobni da i u budućnosti organiziramo ovakve i druge slične događaje - rekao je Asim Bošnjak, jedan od organizatora utrke.

Utrka će se održati 10. avgusta u večernjim satima. Planirano je takmičenje i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

- Sve koji su u mogućnosti pozivamo da se prijave kao takmičar i da budu aktivni sudionici utrke. Oni koji nisu spremni mogu biti pasivni sudionici popunjavajući prostor sa strane cijelom dužinom rute koja će se trčati, tako odajući priznanje svim učesnicima - istakao je Bošnjak.

 Organizatori utrke

Prvu utrku organiziraju Univerzalna škola sporta „Rasti zdravo”, Floorball klub „Lavovi”, OK „Time Out” te Atletski klub „Vodopad”, a organizacijski odbor čine Anto Žunić, Edina Hajder, Dragan Jakešević, Asim Bošnjak te bivši atletski reprezentativac BiH Salih Keljalić.

Za sve učesnike bit će osigurani pokloni i medalje, a prvoplasirani po kategorijama dobit će novčane nagrade i pehare. Osim toga, bit će upriličen zabavni program

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.