KREŠEVO

Festival outdoor filma i fotografije „3fok“ okupio ljubitelje planine i prirode

Prilika za višednevno druženje planinara, ekologa, speleologa...

Prva večer bila rezervirana za otvorenje izložbe fotografija. Oćina Kreševo

Z. KARIĆ

26.7.2019

U Kreševu je sinoć otvoren Festival outdoor filma i fotografije „3fok“. Riječ je o međunarodnom festivalu koji okuplja ne samo autore nego i sve one koji vole planine i prirodu uopće, a nagrade se dodjeljuju u kategoriji planinarskog filma i fotografije.

Uz prikazivanje filmova i izložbe fotografija, u sklopu Festivala priređuju se i promocije knjiga, kreativne radionice snimanja fotografije i videa, kao i brojni drugi zanimljivi sadržaji. Festival je i prigoda za višednevno druženje planinara, ekologa, speleologa i drugih ljubitelja prirode.

Ove godine prijavilo se 300 autora i prijavljeno je više od 700 radova. Tokom četiri dana Festivala zaljubljenici u planinarenje imat će priliku uživati u projekcijama filmova, izložbi fotografija, zanimljivim predavanjima te promocijama knjiga.

Prva večer bila je rezervirana za otvorenje izložbe fotografija, a prikazano je i 15 kratkih i ultrakratkih filmova iz takmičarskog programa. Večeras je u 19 sati u vijećnici na rasporedu predavanje Nikoline Poljak ''Izlet do base campa bez vodiča i nosača'', dok će na trgu od 20 sati „nastupiti“ pravi planinarski velikani Stipe Božić, Muhamed Gafić i Muhamed Šišić, koji će ovom prilikom promovirati knjigu Stipe Božića „San o Everestu“. Nakon promocije bit će nastavljene projekcije filmova.

Organizatori Festivala su članovi Planinarskog društva „Bitovnja“, a stručni žiri, koji će odabrati najbolju fotografiju i film, čine Dino Kasalo, Viki Grošelj, Marko Lakić, Predrag Kurtović, Renato Pejak, Davor Buljan i Boris Trogrančić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.