TRAVNIK Održan 9. Art simpozij

Učestvovali umjetnici iz tri države

Naša ideja od početka bila je da imamo malu koloniju, kaže Ibrišimbegović

M. Al.

Učesnici simpozija stvarali u prirodnom ambijentu

Foto: M. Alić


Na Vlašiću je u organizaciji Arhitektonskog studija „Dom projekt“ iz Travnika održan 9. Art simpozij. Učestvovali su umjetnici iz BiH, Rusije i Ukrajine Senad Begić, Natalija Andrejeva–Salihović, Viktorija Masova, Mesud Bećar, Drago Handanović, Mustafa Faljić, Nermin Kozlo i Ratko Lješić.

Art simpozij već deveti put organizira porodica Ibrišimbegović i Arhitektonski studio „Dom projekt“ uz podršku akademskog slikara i dizajnera Ratka Lješića iz Travnika.

- Naša ideja od početka bila je da imamo malu koloniju s desetak autora, što je optimalno za jedan ovakav specifičan prostor i prirodni ambijent u kojem umjetnici mogu da pokažu ono što znaju kroz kist, platno i boje. Planiramo izdavanje jedne brošure o ovom Art simpoziju i prethodnim izdanjima sa svim učesnicima. S obzirom na to da grad planira izgradnju galerijskog prostora, spremni smo pokloniti dio kolekcije – kazao nam je Mirsad Ibrišimbegović.

Tokom proteklih devet izdanja na Art simpoziju u prekrasnom ambijentu na lokalitetu Crvene zemlje na Vlašiću nastalo je više od 100 umjetničkih djela.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na