GORNJI VAKUF – USKOPLJE

Čaušević : Najveće smo gradilište u Srednjobosanskom kantonu

U planu i novi infrastrukturni projekti

Čaušević: Ovu godinu posebno obilježio jak privatni sektor. A. Mandžić

A. Mandžić

1.10.2019

U povodu obilježavanja 1. oktobra, Dana općine Gornji Vakuf - Uskoplje, danas je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća ovog grada. 

Bila je to prilika da se spomenu i svi uspjesi Općine na polju privrede, ekonomije i infrastrukturnih te projekata koji bi trebali doprinijeti novom zapošljavanju. Predsjednik Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje Goran Batinić iznio je kratki historijat obilježavanja 1. oktobra kao Dana općine. Prijelazno Općinsko vijeće je na svojoj prvoj sjednici 1. oktobra 2001. prihvatilo Odluku visokog predstavnika u BiH o statusu Općine Gornji Vakuf – Uskoplje. Odluka o ovom datumu obilježavanja donesena je na 20. sjednici OV-a 1. jula 2008. godine. 

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uveličala  je svojim prisustvom ovu svečanost. Uz čestitke svim građanima Gornjeg Vakufa na njihovom rođendanu, naglasila je kako je to Općina koja može biti uzor drugim općinama po pitanju ekonomskog razvoja, međuljudskih i međunacionalnih odnosa. Čestitke građanima Gornjeg Vakufa – Uskoplja na njihovom rođendanu uputio je i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara, a posebno se pohvalno izrazio o brojnim uspješno realiziranim i pokrenutim infrastrukturnim projektima na području općine. 

O trenutnoj situaciji na području općine Gornji Vakuf - Uskoplje, s akcentom na realizirane projekte infrastrukture, kao i privredno-ekonomsku situaciju u ovoj srednjobosanskoj općini, prisutnima je govorio načelnik općine Sead Čaušević. Posebno je naglasio infrastrukturne projekte, koji su realizirani ili su u toku realizacije u iznosu od skoro 15 miliona maraka. 

- Ako saberemo ulaganja javnog i privatnog kapitala na području naše općine, onda sa sigurnošću možemo potvrditi da smo u ovoj godini jedno od najvećih gradilišta u Srednjobosanskom kantonu. Ovu godinu je posebno obilježio privatni sektor, među kojima su najznačajniji objekti koji su građeni, kolektivne stambene zgrade, proizvodni pogoni, sportski tereni i tržni centar, čije investicije premašuju pet miliona maraka - poručio je Čaušević. 

U kulturno-zabavnom dijelu svečanosti, nastupili su članovi Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ i članovi podružnice Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Gornji Vakuf – Uskoplje. 

Visoki zvaničnici prisustvovali svečanosti - Avaz
Rad u interesu građana - Avaz
Mahmutović: Općina je primjer svima - Avaz
Članovi HKD "Napredak" učestvovali u kulturno-zabavnom dijelu svečanosti - Avaz
Čavara: Pohvalio brojne realizirane projekte ove općine - Avaz
+2
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.