SIGURNOST Dani tehničke ispravnosti vozila javnog prijevoza 2019.

MUP SBK: Iz saobraćaja isključeno 19 autobusa

Realizirana još jedna akcija radi sprečavanja nezgoda sa smrtnim posljedicama

J. A. / Avaz.ba

Tokom akcije kontrolirana su ukupno 723 vozila

Foto: Ilustracija


Radi sprečavanja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama, kao i nezgoda s teže i lakše povrijeđenim osobama i materijalnom štetom, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona realizirali su još jednu akciju.

Naime, u periodu od 30. septembra do 2. oktobra 2019. godine na području Srednjobosanskog kantona uspješno je realizirana akcija pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila javnog prijevoza 2019.“. 

Tokom akcije kontrolirana su ukupno 723 vozila, od kojih su 203  upućena na vanredni tehnički pregled, gdje je prilikom kontrole utvrđena tehnička neispravnost 80 vozila (19 autobusa, 13 putničkih, 47 teretnih i 1 priključno vozilo), koja su isključena iz saobraćaja i protiv odgovornih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

Važno je napomenuti da je tokom ove akcije, zbog tehničke neispravnosti isključeno čak 19 autobusa kojima se vrši javni prijevoz putnika (učenika, radnika i dr.), čime su spriječene eventualne saobraćajne nezgode čiji je uzrok tehnička neispravnost, a koje često imaju nesagledive posljedice u pogledu života i zdravlja ljudi, ali i materijalne štete. 

Akcija je provedena u saradnji s Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, stručnim službama za nadzor rada ovlaštenih stanica tehničkih pregleda vozila u FBiH i ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda, koji su dali veliki doprinos u realizaciji ove akcije.

Ove i slične aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području SBK, saopćeno je iz ureda komesara MUP-a SBK.  
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na