BUGOJNO Osnovci uspješni na festivalu u Leskovcu

Film „Štreber“ Enisa Prijića najbolji

Prikazani kratki edukativni filmovi, upriličene moderno osmišljene radionice za mentore i učenike

Az. M.
14.10.2019 12:26

Pandžo, Prijić i Ljubunčić: Učesnici festivala

Foto: A. Mandžić

Učenici Prve osnovne škole Bugojno Enis Prijić i Abdulah Ljubunčić, pod mentorstvom nastavnice Azre Pandžo, učestvovali su na Međunarodnom školskom festivalu kreativnih edukativnih filmova „Kref 2019“, koji je održan u Leskovcu.

Na festivalu su prikazani kratki edukativni filmovi, upriličene moderno osmišljene radionice za mentore i učenike, održan interaktivni kviz, ali i uručene vrijedne nagrade.

- Enis Prijić, autor filmova „Štreber“ i „Iako sam dijete, ja sam čovjek“, na ovom je festivalu prijavio dva filma i oba su prošla u finalni dio. Film „Štreber“ je proglašen najboljim i osvojio je prvo mjesto, a film „Iako sam dijete, ja sam čovjek'' osvojio je drugo mjesto - kaže Pandžo.

Sveukupni pobjednik na ovom festivalu je film „Štreber“, koji su svi prisutni mogli vidjeti na velikom platnu u Kulturnom centru Leskovac, gdje je i održano proglašenje pobjednika i gdje su bile uručene diplome i nagrade.

Glavni glumac u filmu „Štreber“ je Abdulah Ljubunčić, koji je, ističe, ozbiljno shvatio svoju ulogu u filmu, u kojem mu je bilo zadovoljstvo učestvovati.

NA VRH