NOVI TRAVNIK Zbog neisplate dugovanja i nereagiranja Općine

Komunalci protestiraju tokom pauze

Prošle sedmice propao nastavak tematske sjednice Općinskog vijeća o problemima u ovoj firmi

D. Pucar
18.10.2019 06:38

Svoje nezadovoljstvo iskazuju okupljanjem ispred Općine

Foto: D. Pucar

Radnici Javnog komunalnog poduzeća “Vilenica čistoća” već dva dana se za vrijeme pauze okupljaju ispred zgrade Općine Novi Travnik kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo neisplatom dugovanja i nereagiranjem Općine kao osnivača, pogotovo nakon prošlosedmičnog propalog nastavka tematske sjednice Općinskog vijeća u vezi s problemima u ovoj firmi.

Prva rata

U utorak, prvi dan okupljanja, radnicima se obratio načelnik Refik Lendo, koji je zapravo samo ponovio kako je Općina osigurala 76.000 KM za isplatu prve rate dugovanja, ali i pokušao prebaciti odgovornost na druge, za koje tvrdi da nisu htjeli usvojiti rebalans budžeta.

Radnici najavljuju da će svaki dan biti pred zgradom Općine dok njihovi problemi ne budu riješeni.

  • Prvog dana obratio im se načelnik
    Prvog dana obratio im se načelnik Foto: D. Pucar

- Danas smo se okupili ispred zgrade Općine kako bismo još jednom ukazali na problem s neisplaćenim dugovanjima Općine kao našeg osnivača u vezi sa sudskom presudom po kojoj su nam trenutno dužni isplatiti oko pola miliona maraka. Poslovanje firme nije sporno, to nije razlog našeg okupljanja, ovdje se isključivo radi o starim dugovanjima koja je Općina kao osnivač dužna osigurati - rekao je Tomislav Begić, predsjednik Sindikata radnika JKP “Vilenica čistoća”.

Sanacija štete

Komentari

NA VRH